Dean Henderson a debutat cu succes la naționala mare a Angliei în partida amicală cu Irlanda de la mijlocul săptămânii trecute, iar selecționerul Gareth Southgate îl apreciază foarte mult.
Forma mai puțin bună arătată de Jordan Pickford în ultima vreme l-a determinat pe antrenorul primei reprezentative a Albionului să-l înștiințeze pe Henderson că ar putea deveni titular la națională, dar acest lucru va fi posibil doar dacă va juca mai mult la echipa de club. Perspectiva de a apăra poarta Angliei la EURO, îl face pe goalkkeper-ul de 23 de ani să fie interesat de un împrumut la o echipă unde ar fi titular, iar acest lucru s-ar putea întâmpla în ianuarie.
Henderson și-a prelungit în vară contractul cu Manchester United și a fost convins de oficialii de pe Old Trafford să nu mai plece împrumut, dar până acum a apărat numai în 3 partide: 2 în Cupa Ligii și una în Champions League. De Gea este titularul de drept în echipa lui Solskjaer, iar evoluțiile ibericului au fost foarte bune în acest debut de sezon, deși în sezonul trecut portarul a avut multe momente de slăbiciune.
Premier League
Rio Ferdinand este convins Maguire nu ar trebui să fie căpitanul lui Manchester United!
02/01/2022 LA 08:38
În aceste condiții, Henderson este aproape disperat să-și găsească o echipă unde să evolueze constant, iar United pare dispusă să-i satisfacă această dorință. Reprezentanții jucătorului caută cele mai bune variante și este foarte probabil ca Henderson să fie împrumutat în ianuarie, existând și posibilitatea unui împrumut pe o periaodă mai mare, până în vara anului 2022.
https://i.eurosport.com/2020/06/10/2830538.jpg

Dean Henderson ar putea ajunge la Celtic

Henderson a fost împrumutat în ultimele 2 sezoane la Sheffield United, iar stagiunea trecută a fost unul dintre cei mai buni portari din Premier League. În vară, goalkeeper-ul a avut numeroase oferte de la alte cluburi, Aston Villa și Sheffield fiind cele mai insistente. Cu toate acestea, Henderson a semnat un nou acord cu Manchester United, valabil până în 2025, sperând că va putea deveni titular.
Aston Villa l-a luat pe Emiliano Martinez de la Arsenal, iar Sheffield i-a plătit lui Bournemouth 18 milioane de £ pentru Aaron Ramsdale, astfel că aceste variante pică din start pentru Henderson. Și Chelsea ar fi dorit în vară înregimentarea lui Henderson, dar acum echipa de pe Stamford Bridge l-a cumpărat pe Edouard Mendy, care a devenit repede titular. De altfel, cam toate echipele din Premier League sunt stabile la nivelul porții și e greu de crezut că vreuna e dispusă să-l împrumute pe Henderson în mijlocul sezonului și să-i garanteze postul de titular.
Site-ul 90min.com scrie că șansa lui Henderson ar fi să plece la o echipă din afara Angliei, iar Celtic este una dintre formațiile care și-au manifestat interesul. În trecut, fotbaliștii care evoluau în afara Albionului ajungeau mai greu la prima reprezentativă, dar acum lucrurile sunt diferite, Jude Bellingham și Jadon Sancho fiind cele mai bune exemple.
În cazul în care Henderson și-ar găsi în cele din urmă o echipă, United ar rămâne cu Sergio Romero ca variantă de rezervă pentru De Gea, dar contractul argentinianului expiră în vara anului viitor și acesta și-a manifestat interesul de a semna cu un alt club, unde să apere mai mult.
Meciurile din Premier League de pe Eurosport vă sunt oferite de Superbet.
Fotbal
LIVE-BLOG transferuri 2022 | Luis Suarez se pregătește să își facă bagajele la Atletico
31/12/2021 LA 13:09
Premier League
De Gea, îngerul păzitor al lui Man United. Ce a spus Rangnick despre portar după meciul cu Newcastle
28/12/2021 LA 11:05