Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Familia Glazer nu are niciun gând să plece de la United și vrea să dubleze valoarea clubului

Vlad Dumitrescu

Publicat 04/05/2021 la 09:24 GMT+3

Familia Glazer nici nu ia în considerare să vândă Manchester United, în ciuda protestelor considerabile ale fanilor din ultima perioadă.

Supporters protest against Manchester United's owners

Credit imagine: Getty Images

Fanii lui Manchester United au protestat constant împotriva patronilor clubului, familia Glazer, încă din 2005. Sub diverse forme, fanii englezi și-au arătat nemulțumirea față de familia americană care deține și o echipă din NFL însă fără niciun rezultat.
Familia Glazer a cumpărat clubul în 2005 printr-un împrumut la bancă care a fost garantat chiar cu clubul. Astfel, Manchester United a plătit în ultimii 15 ani în jur de 1,5 miliarde de euro pentru datoria familiei Glazer, perioadă în care patronii și-au plătit dividende și au ieșit cu mai mulți bani decât au investit inițial în club. Gary Neville a declarat recent că patronii nu au investit deloc în infrastrcutură iar acest lucru se vede în degradarea stadionului Old Trafford și a bazei de antrenamente de la Carrington.
Totul a culminat însă cu invadarea stadionului duminică și amânarea derby-ului cu Liverpool. Mesajul suporterilor a fost clar: vor ca familia Glazer să vândă clubul. Se pare însă că americanii nici nu iau în considerare această variantă.
Conform celor de la The Guardian, familia Glazer nu are însă niciun gând să vândă clubul și chiar are planuri să crească valoarea clubului de la trei miliarde de lire în prezent la șapte miliarde de lire.
Manchester United mai are de jucat trei meciuri acasă în acest sezon - cu Leicester, Fulham și Liverpool - primul urmând să aibă loc miercurea viitoare. Astfel, cei din conducerea clubului vor să înăsprească măsurile de securitate de la aceste meciuri. În același timp, suporterii au de gând să organizeze noi proteste la următoarele partide.
Securitatea nu a fost la cel mai înalt nivel duminică pentru a permite proteste pașnice iar poliția nu a fost chemată dinainte tocmai pentru a nu crea o situație tensionată.

ULTRAȘII LUI MANCHESTER UNITED AU PORNIT O ADEVĂRATĂ REVOLUȚIE ÎMPOTRIVA PATRONATULUI CLUBULUI

Sute de fani au reușit să intre în stadion și au ajuns până pe gazon, aprinzând torțe și înjurând patronatul clubului pe care-l susțin. Toată neînțelegerea dintre fani și conducere a pornit de la faptul că patronul clubului a vrut să înscrie echipa în Superliga Europei, un proiect menit să adune într-o ligă privată "bogații Europei". "Poți să cumperi clubul, dar nu ne poți cumpăra sufletele", scrie pe cartoanele purtate de unii suporteri.
The Athletic precizează că fanii au luat cu asalt Old Trafford după ce au lansat câteva artificii asurzitoare în afara stadionului, moment în care au pătruns în incinta arenei. Nu mai puțin de 200 de fani au intrat apoi pe gazon, iar forțele de ordine nu au putut face aboslut nimic din cauza raportului disproporțional de forțe.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Promo
Promo