Mulţi au speculat că venirea lui Stevie G în Premier League e un prim pas către Liverpool, locul unde ar urma să ajungă după ce Klopp îşi încheie contractul cu formaţia de pe Anfield. Până să se întoarcă la formaţia pentru care a scris istorie ca jucător, fostul mare mijlocaş e pregătit de o mutare de tipul "win-win": împrumutul lui Joe Gomez, care nu mai intră în planurile staffului tehnic.
Gerrard are nevoie de întăriri în defensivă, acolo unde Konsa şi Mings sunt departe de nivelul arătat anul trecut, când formaţia antrenată atunci de Dean Smith impresiona la capitolul defensiv. Noul tehnician nu va avea un buget de transferuri considerabil pe mână, din cauza fair-playului financiar. Villa încă plăteşte tribut pentru ce s-a întâmplat în vara lui 2019, când, după promovarea în Premier League, a cheltuit peste 130 de milioane de euro pe achiziţii.
CITEŞTE ŞI:
Fotbal
Absențele lui Salah și Mane, resimțite pentru Liverpool în egalul cu Arsenal din Cupa Ligii Angliei
IERI LA 15:25
ŞI-A DISTRUS RANGNICK RELAŢIA CU RONALDO, ÎNAINTE SĂ VINĂ LA UNITED? DEZVĂLUIREA LUI GARY NEVILLE

Gerrard promite să "îl pună pe picioare" pe Joe Gomez

Ca atare, Stevie G are puţin spaţiu de manevră şi a găsit varianta ideală pentru a-şi întări apărarea: a luat legătura cu Liverpool pentru împrumutul lui Joe Gomez.
Internaţionalul englez a dispărut total din planurile lui Klopp, bifând doar 12 minute în Premier League în acest sezon. Joe Gomez devenise un stâlp al apărării "cormoranilor" în stagiunea 2019-2020, când a bifat 28 de meciuri, contribuind la titlul istoric cucerit.
Stagiunea trecută, englezul s-a accidentat grav şi, deşi a fost recuperat total până la startul actualei stagiuni, nu a mai intrat în planurile lui Klopp. Germanul i-a preferat pe Matip sau Konate lângă Van Dijk, în centrul defensivei şi nici în dreapta (postul lui de bază) nu şi-a găsit loc: când Trent Alexander-Arnold a fost menajat, i s-a dat o şansă tânărului Neco Williams.
Ca atare, Liverpool e încântată de propunerea lui Villa, unde ar putea evolua constant, astfel încât să revină, uşor-uşor, la forma de acum două stagiuni. Gerrard e convins că Joe Gomez are valoare şi le-a garantat "cormoranilor" că fundaşul va fi titular meci de meci, dacă e apt. Stafful tehnic al grupării de pe Villa Park îl doreşte pe englez pentru centrul defensivei, dar acesta poate să îl înlocuiască şi pe Cash, în dreapta. După o stagiune foarte bună, şi apărătorul lateral are acum evoluţii oscilante.
Gerrard se pregăteşte de revenirea pe Anfield, ca adversar, peste două etape, dar până atunci formaţia sa are un test extrem de dificil, la mijlocul acestei săptămâni, cu Manchester City, acasă. În paralel cu acea dispută se va disputa şi "Merseyside Derby", Everton - Liverpool (în direct pe Eurosport 1, miercuri, de la 22:15).
LG îți aduce mai aproape transmisiunile Eurosport din sporturile de iarnă.
https://i.eurosport.com/2021/11/29/3262799.png
Premier League
Ronaldo s-a accidentat din nou. United tremură în așteptarea verdictului medicilor
14/01/2022 LA 09:16
Premier League
Salah a explicat cum i-a schimbat viața decizia lui Mourinho de a nu-l mai folosi la Chelsea
12/01/2022 LA 13:18