Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Guvernul englez avertizează cluburile din Premier League privind distanțarea socială

Ion Alexandru

Publicat 11/07/2020 la 12:58 GMT+3

Premier League a fost reluat în luna iunie, dar cluburile și jucătorii sunt nevoiți să respecte o serie de norme impuse de guvern, pentru a fi prevenită infectarea cu noul coronavirus. Guvernul a atras atenția cluburilor că sunt încălcate regulile de distanțare socială în timpul pauzelor de hidratare, precum și la sărbătorirea golurilor.

Jurgen Klopp, managerul lui Liverpool, vorbște cu jucătorii săi într-o pauză de hidratare

Credit imagine: Getty Images

articol scris de Nicu Alexandru Savin
Guvernul Marii Britanii a emis un comunicat prin care atrage atenția cluburilor din Premier League că încalcă normele privind distanțarea socială din timpul partidelor. Potrivit rapoartelor, jucătorii și staff-urile tehnice nu respectă întru totul regulile de distanțare socială în timpul pauzelor de hidratare din timpul meciurilor și nici atunci când se celebrează marcarea unui gol.
Din cauza temperaturilor ridicate din această perioadă, proiectul ”Restart” a permis câte o pauză de hidratare la mijlocul fiecărei reprize a partidelor, dar aceste pauze s-au transformat în adevărate sesiuni de ”coaching”.
The Telegraph a anunțat că toate cluburile din Premier League au fost contactate individual în această săptămână printr-o scrisoare în care li s-a amintit să încurajeze jucătorii să minimizeze contactul inutil din timpul meciurilor.

Arbitrii somați să ia măsuri dacă se încalcă regulile

Prin acest raport se dorește stimularea responsabilității jucătorilor și antrenorilor de a menține standardele convenite în proiectul ”Restart”. Premier League a fost, de asemenea, obligată "să se pună de acord cu măsurile și protocoalele de distanțare socială pentru personalul, funcționarii și jucătorii de pe bancă sau de pe terenul de joc, incluzând: conduita personală în timpul disputelor dintre jucători sau între jucători și arbitri ori în momentele sărbătoririi golurilor”.
Tottenham Hotspur celebrate their teams first goal which was an own goal scored by Michael Keane of Everton during the Premier League match between Tottenham Hotspur and Everton FC at Tottenham Hotspur Stadium on July 06, 2020
Raportul adaugă faptul că arbitrilor și celorlalți oficiali li s-a spus să facă eforturi pentru a avertiza antrenorii, dacă aceștia încearcă să vorbească cu elevii lor în timpul momentelor de întrerupere ale jocului.
În prezent, jucătorii din primele două ligi engleze sunt testați de 2 ori pe săptămână pentru coronavirus, iar până acum s-au efectuat peste 3000 de asemenea teste, toate având rezultat negativ.
Spectacolul din Premier League de pe Eurosport vă este oferit de Unibet.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Promo
Promo