Deşi a evoluat 24 de ani în Premier League, fostul mare jucător al lui United îl consideră pe Zanetti cel mai bun adversar direct avut. Cei doi au avut ocazisa să se întâlnească doar în confruntările dintre United şi Inter, dar şi în două meciuri amicale ale naţionalelor Argentinei şi Ţării Galilor. Cu toate astea, de fiecare dată când l-a avut în faţă, lui Giggs i-a fost aproape imposibil să îşi facă jocul obişnuit.
Lucru deloc surprinzător, având în vedere cât de mult a rezistat Zanetti la cel mai înalt nivel. El a bifat nu mai puţin de 1.114 partide la toate nivelurile, ca senior, fiind al 7-lea jucător din istorie din punct de vedere al numărului de meciuri jucate. Cu 615 prezenţe în Serie A pentru Inter, el este al 4-lea cel mai folosit fotbalist din campionatul italian, fiind depăşit doar de legendarii Paolo Maldini, Gianluigi Buffon şi Francesco Totti. Evident, e cel mai utilizat stranier din istoria Serie A.

Giggs, impresionat de cât alerga Zanetti

Premier League
Ten Hag renunță din start la doi jucători de la United! Au costat împreună peste 90 de milioane de €
IERI LA 17:45
Cu o disponibilitate de efort enormă, Zanetti a devenit căpitanul nerazzurrilor şi unul dintre jucătorii cei mai iubiţi de către fani, punând umărul la câştigarea a 16 trofee, printre care 5 titluri şi o ediţie a Champions League.
"Cel mai puternic adversar împotriva căruia am jucat vreodată a fost Javier Zanetti, de la Inter. Alerga tot timpul. Și știa foarte bine ce să facă când avea mingea. Dar cel mai bine ştia să se apere, era puternic din punct de vedere fizic, chiar mi-a rupt nasul în timpul unui sfert de finală al Ligii Campionilor. În calitate de apărător, Zanetti a avut absolut totul", a spus Giggs, citat de Gazzetta dello Sport.
Ciocnirea la care se referă Giggs a avut loc în sferturile de finală ale Ligii Campionilor din sezonul 1998-1999, când United a eliminat-o pe Inter, apoi a câștigat Champions League după memorabila finală cu Bayern, când "diavolii" au întors rezultatul în ultimele minute, impunându-se cu 2-1.
De notat că Giggs a avut de două ori nasul rupt în cariera sa de fotbalist profesionist. La 6 ani distanţă de la înfruntarea cu Zanetti, galezul primea un alt cot în plină figură într-un duel cu cealaltă mare echipă din Lombardia, Milan.
Canalele Eurosport nu sunt disponibile în rețelele Telekom și NextGen, însă ele se regăsesc în continuare la principalii operatori de pe piață. Pentru a le putea urmări din nou, vă rugăm să le solicitați operatorului Telekom, prin apel la Serviciul Relații Clienți (021.404.1234 / 0766.12.1234) sau pe canalele oficiale de comunicare ale acestuia.
Serie A
Tătărușanu vs Radu | Cum au influențat cei doi români lupta pentru titlu dintre Milan și Inter
IERI LA 13:19
Fotbal
Guardiola a pus ochii pe un mijlocaș din Premier League! Cine e așteptat în locul lui Fernandinho
IERI LA 08:30