Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

John Lundstram, cel mai popular jucător din Fantasy Premier League. De ce e esenţial să îl ai

Cristian Mihală

Actualizat 22/11/2019 la 17:38 GMT+2

Din noiembrie, eurosport.ro vă oferă săptămânal sfaturi și statistici interesante în legătură cu Fantasy Premier League, cel mai popular joc de fantasy din lume, care are în acest moment aproximativ 7 milioane de jucători. În articolul din această săptămână ne vom opri asupra celui mai popular fotbalist din joc, John Lundstram.

Son, John Lundstram - Tottenham-Sheffield United Premier League 2019-20

Credit imagine: Getty Images

Scopul FPL este simplu: ai un buget inițial de 100 de milioane, cu ajutorul căruia trebuie să îți creezi o echipă (11 titulari și 4 rezerve). În funcție de evoluțiile fotbaliștilor din Premier League, aceștia vor aduna puncte; sistemul de notare și regulile de bază le puteți găsi aici.
În primul material destinat Fantasy Premier League, ne-am îndreptat atenția către căpitanul echipei și am încercat să vă oferim câteva argumente utile care să vă ajute în decizia de a acorda banderola unui jucător din echipa voastră fantastică. Astăzi, ne interesează John Lundstram, fotbalistul cel mai selectat din joc.
Într-un campionat în care evoluează Aguero, Sterling, De Bruyne, Mane, Salah etc te-ai aştepta ca unul dintre aceşti "grei" să fie primul într-un top al celor mai selectaţi fotbalişti la un concurs. Şi, totuşi, John Lundstram, despre care mulţi nu ştiau mare lucru înainte de această stagiune, este cel mai selectat fotbalist din joc, fiind prezent în 42,5% din cei 7 milioane de jucători.
Explicaţiile pentru acest lucru sunt simple: dat ca fundaş, Lundstram evoluează de fapt ca mijlocaş central în actuala stagiune, lucru extrem de important din punct de vedere al prezenţei pe faza ofensivă. De altfel, e singurul jucător "out of position" dintre apărători.
Deşi a fost printre cei mai ieftini jucători din joc, Lundstram a adunat cele mai multe puncte dintre fundaşi, peste Robertson sau Alexander Arnold, de exemplu, care au un rol esenţial pentru ofensiva liderului, Liverpool.
La popularitatea lui Lundstram a contribuit şi preţul său iniţial: a costat iniţial doar 4 milioane, adică suma minimă pe care o poţi cheltui pentru un jucător. După prestaţia impresionantă a lui Sheffield, care în acest moment este pe locul 5, peste formaţii ca Arsenal, Manchester United sau Tottenham, fundaşul nou promovatei a început să fie transferat de tot mai mulţi, lucru care i-a crescut preţul: în acest moment el valorează 4,7 milioane.
Chiar şi în acest context, Lundstram merită cu siguranţă să fie transferat, pe lângă forma excelentă a lui Sheffield el însuşi impresionând: are 3 goluri, 1 assist şi 5 meciuri fără a primi gol până acum, în actualul sezon de Premier League.
Pasionaţii de FPL au ajuns să îl compare, în glumă, pe Lundstram cu Messi, punctele aduse de fotbalistul de 25 de ani fiind extrem de utile pentru a urca în clasament.
lundstram
Lundstram a marcat în fiecare din cele patru prime ligi ale Angliei, fiind printre puţinii jucători din istorie care se pot lăuda cu o astfel de performanţă.
În actuala stagiune a reuşit inclusiv o dublă, fiind primul jucător din istoria lui Sheffield United care marchează de două ori într-un meci de Premier League în ultimii 25 de ani. Ultimul fotbalist al "săbiilor" care a reuşit să marcheze de două ori într-un meci din prima ligă engleză a fost Nathan Blake, în aprilie 1994, într-un duel cu Newcastle.
Nu ştiam mare lucru despre Fantasy Premier League înainte de acest sezon, nu am jucat. Dar, după ce am promovat şi am avut aceste rezultate bune, primesc săptămânal sute de mesaje | John Lundstram
Deşi are un meci greu în etapa care începe mâine, în direct la Eurosport, cu United, Lundstram a fost transferat înainte de această rundă de 127.953 jucători. Doar Vardy, Maddison, Soyuncu şi Mane au fost mai interesanţi pentru cei care joacă Fantasy Premier League.

Lundstram este fan Liverpool

Partida cu United, de duminică (în direct la 18:30 pe Eurosport 1), va fi una specială pentru starul lui Sheffield. Asta pentru că, de când era mic, Lundstram a fost fanul lui Liverpool, marea rivală a "diavolilor". Deşi e greu de crezut că formaţia lui Solskjaer nu va marca pe Bramall Lane putem fi siguri că Lundstram va fi extrem de determinat, meciul având o încărcătură aparte pentru el. Ca atare, nu e exclus să vină din nou cu un bonus ofensiv.
"Dacă voi reuşi să fac un meci bun şi Sheffield se va impune contra lui United, vor fi o mulţime de oameni fericiţi în oraşul în care m-am născut. Acum câteva zile, am ascultat un podcast şi cineva spunea un lucru care m-a amuzat: "Nimeni nu o place pe Manchester United, cu excepţia propriilor suporteri". Născut şi crescut în Liverpool, pe United o consider principala rivală, aşa că va fi un meci special pentru mine", a dezvăluit Lundstram înainte de meci.
Prestaţiile excelente ale lui Lundstram l-au determinat pe Chris Wilder, managerul echipei, să discute tot mai des cu cei din conducere pentru prelungirea contractului fotbalistului în termeni mai buni decât cei din prezent.
"Eu încerc să îmi fac de fiecare dată datoria, să dau totul pentru echipă. Dacă mi se oferă un contract nou, îmbunătăţit, nu pot fi altfel decât încântat", a mai spus Lundstram.

Următoarele 5 etape pentru Lundstram şi Sheffield United

Chiar dacă meciul din această etapă nu pare ideal pentru Lundstram din punct de vedere al punctelor pe care le poate obţine la Fantasy Premier League, următoarele partide pot oferi o serie de beneficii celor care îl au în primul "11" pe jucătorul nou promovatei. Iată mai jos programul pe termen scurt şi mediu al lui Sheffield United.
  • Manchester United - acasă
  • Wolves - deplasare
  • Newcastle - acasă
  • Brighton - deplasare
  • Watford - acasă

Partidele etapei în Premier League:

Sâmbătă
  • West Ham - Tottenham 14.30 în direct la Eurosport
  • Bournemouth - Wolverhampton 17.00
  • Arsenal - Southampton 17.00 în direct la Eurosport
  • Brighton & Hove - Leicester 17.00
  • Crystal Palace - Liverpool 17.00
  • Everton - Norwich 17.00
  • Watford - Burnley 17.00
  • Manchester City - Chelsea 19.30 în direct la Eurosport
Duminică
  • Sheffield United - Manchester United 18.30 în direct la Eurosport
Luni
  • Aston Villa - Newcastle 22.00 în direct la Eurosport
Eurosport aduce legendele aproape de fani. Legenda lui Liverpool, John Barnes, va sosi în România pe 30 noiembrie pentru o întâlnire cu fanii și va fi, de asemenea, la emisiunea Premier League Show.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Promo
Promo