Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

John Stones ar putea pleca de la Manchester City în această vară

Cristian Mihală

Actualizat 08/07/2020 la 14:49 GMT+3

Pep Guardiola a spus că John Stones ar putea părăsi clubul de pe Ettihad la finalul acestui sezon, urmând ca cei doi să aibă o discuție în acest sens.

Pep Guardiola alături de John Stones

Credit imagine: Imago

articol scris de Nicu Alexandru Savin
Transferat de la Everton în vara lui 2016 pentru 50 de milioane de lire, fundașul central John Stones traversează o perioadă dificilă marcată de accidentări, care au dus la pierderea formei sale, lucru care a făcut să fie folosit tot mai rar în defensiva "cetățenilor" de către Pep Guardiola. De la reluarea campionatului după pauza generată de pandemie, Stones nu a jucat niciun minut, iar plecarea sa de la Manchester este tot mai probabilă la finele acestui sezon.
Cu doi ani în urmă, Guardiola era foarte încântat de evoluțiile fudașului și declara că acesta va rămâne la City atâta timp cât el va conduce această echipă. Ulterior, lucrurile par să se fi schimbat. Fiind întrebat dacă acea declarație a rămas valabilă, Guardiola a răspuns: "Am spus de multe ori că sunt mai mult decât încântat de John ca persoană, ca profesionist. Îmi doresc ce este mai bine pentru el. Vom discuta la sfârșitul sezonului ce se va întâmpla!"
"Uneori, dorința mea nu este și dorința jucătorilor sau a clubului. Pentru moment, dacă voi simți că trebuie făcută o schimbare, voi discuta cu el. Este un jucător tânăr și ne dorim să fie consecvent, să se recupereze și să se antreneze. Există jucători care pot evoula din trei în trei zile 11 luni pe an, alții trrebuie să lupte mai mult pentru a fi în formă, iar noi trebuie să găsim cheia acestui joc la fiecare trei zile", a declarat antrenorul spaniol, citat de cei de la The Guardian.

Eric Garcia (19 ani) l-a impresionat pe Guardiola

În centrul defensivei, Guardiola pare să se bazeze din ce în ce mai mult pe tânărul de numai 19 ani, Eric Garcia, care a fost integralist în toate cele trei partide în care a fost apt de joc de după pandemie. Cel mai probabil Garcia împreună cu Laporte sau Otamendi vor forma cuplul de fundași centrali la City pe viitor, astfel șansele lui Stones de a se impune ca titular vor fi din ce în ce mai mici.
În acest sezon, Stones a prins de doar 16 ori lotul pentru meciurile din Premier League, fiind folosit ca titular în numai 10 partide. De la reluarea campionatului, fundașul englez fie nu a fost inclus în lot, fie a stat pe bancă fără a fi introdus, cum s-a întâplat la ultimele două meciuri, cu Liverpool și Southampton. Totuși, se pare că Guardiola are de gând să îl folosească în meciul pe care Manchester City îl va disputa în această seară pe teren propriu contra celor de la Newcastle, meci care poate fi văzut în direct pe Eurosport 1 și Eurosport Player de la ora 20:00.
Program Premier League
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Promo
Promo