Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Gimenez, dorit de Guardiola! City, pregătită să doboare recordul pentru cel mai scump fundaș

Cosmin Cioboata

Actualizat 14/09/2020 la 19:34 GMT+3

Jose Maria Gimenez este dorit intens de Pep Guardiola la Manchester City. Potrivit cotidianului AS, vicecampioana din Premier League a făcut o ofertă astronomică pentru fundașul lui Atletico Madrid - 94 milioane de euro (89 la început + 5 sub formă de bonusuri) - care l-ar transforma pe starul uruguayan în cel mai scump apărător din istorie.

Pep Guardiola, managerul lui Manchester City

Credit imagine: Getty Images

Guardiola vrea să rezolve problemele din zona defensivă pe care Manchester City le-a avut în ultimul sezon. Printre variantele luate în calcul de managerul spaniol se numără Jose Maria Gimenez, Kalidou Koulibaly și Dayot Upamecano. Jurnaliștii iberici anunță că Guardiola se concentrează acum pe aducerea lui Gimenez, fundaș cu experiență uriașă în La Liga.
Jucătorul de 25 de ani evoluează din 2013 la Atletico Madrid, unde a devenit unul dintre căpitanii lui Diego Simeone.
Atletico l-a cumpărat de la Danubio în schimbul sumei de 900.000 de euro și l-ar putea vinde cu o sumă de 100 de ori mai mare. Dacă madrilenii vor accepta oferta lui City - 89 milioane de euro + alte 5 sub formă de bonusuri - atunci Gimenez ar deveni cel mai scump fundaș din istoria fotbalului.
La ora actuală, recordul respectiv este deținut de Harry Maguire, cumpărat de Manchester United de la Leicester vara trecută, în schimbul a 87 milioane de euro.

Jose Maria Gimenez, de la Atletico, ar deveni cel mai scump fundaș din istorie dacă va semna cu Manchester City

La prima vedere, board-ul lui Atletico n-ar vrea să-l cedeze pe Gimenez, care a devenit un stâlp de fier în defensiva lui Simeone. De notat este că fundașul sud-american, al cărui contract expiră în 2023, are o clauză de reziliere de 120 milioane de euro.
Totuși, nu este exclus ca Miguel Angel Gil Marin, CEO-ul lui Atletico, și Andrea Beta, directorul sportiv al spaniolilor, să-și schimbe părerea, ținând cont că o astfel de sumă va fi greu de egalat în viitor. Gimenez a avut prestații excelente la Atletico și se află la vârsta ideală pentru a ajunge în Premier League, considerat cel mai puternic campionat din lume. Momentan, directorul sportiv al "cetățenilor", Txiki Beguiristain, nu a primit vreun răspuns oficial din partea lui Atletico.
Guardiola consideră că principalul motiv pentru care echipa sa n-a reușit să se impună în UEFA Champions League este reprezentat de slăbiciunile din linia defensivă. Accidentările și nesiguranța lui Stones sau Laporte au jucat un rol decisiv în parcursul formației de pe Etihad în ultimele sezoane din cupele europene. Așadar, Guardiola vrea să transfere un fundaș care să-i ofere siguranță, iar principalul favorit pare să fie Gimenez.
Aflat de 7 ani la Atletico Madrid, Jose Maria Gimenez a bifat 191 de apariții pentru trupa lui Simeone, punând umărul la renumele de echipă care primește foarte greu gol, în special pe teren propriu. Fundașul de 25 de ani a cucerit 3 trofee alături de trupa din La Liga: Europa League (2017/2018), Supercupa Europei (2018) și Supercupa Spaniei (2014).
Gimenez a bifat 58 de selecții la naționala Uruguayului, reușind să înscrie și un gol.
Meciurile din Premier League de pe Eurosport vă sunt oferite de Superbet!
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Promo
Promo