Sosit în 2015 pe Anfield, Klopp a reinventat-o pe Liverpool, iar mulți fani îl compară deja cu legendarii Bob Paisley și Bill Shankly. Germanul a construit o formație impresionantă pe Anfield, reușind să câștige în 2019 Liga Campionilor, pentru ca anul trecut să își treacă în palmares titlul în Premier League, după o așteptare de 30 de ani.
Tehnicianul de 53 de ani nu e doar unul dintre cei mai buni în meseria sa din punct de vedere tehnico-tactic, ducând contra-pressingul la rang de artă, însă reușește să se și apropie de jucători și să le ridice moralul, capacitându-i la maxim. Un fin psiholog, Klopp are și carismă, astfel că oficialii clubului au făcut tot posibilul în 2019 să îi prelungească înțelegerea. Germanul are contract cu englezii până la finalul stagiunii 2023-2024, dar acel sezon va fi și ultimul pentru el pe banca lui Liverpool. Presiunea e enormă, iar Klopp a înțeles că nu se va putea transforma într-un Wenger sau Ferguson, sacrificiul fiind prea mare.
"În momentul de față am energie. Dar am o problemă: nu pot să fac lucrurile doar "un pic". Sunt un om de totul sau nimic, fără jumătăți de măsură. Când voi simți că nu mai pot, îmi voi lua un an de pauză", a spus Klopp pentru Kicker.
Premier League
Jurgen Klopp, reacție vehementă cu privire la cumpărarea lui Newcastle de către miliardarii saudiți
ACUM 20 ORE

Pauză pentru Klopp apoi naționala Germaniei?

Asemenea lui Guardiola, care și-a luat un an sabatic după despărțirea de Barcelona, considerând că presiunea a fost prea mare și are nevoie să își "încarce bateriile", la fel va proceda și Klopp.
"Da, mă voi întoarce în Germania, cel mai probabil la Mainz, dar mai am 4 ani de contract cu Liverpool", a mai spus germanul, care a dezvăluit că, după anul de pauză, va continua, aproape sigur, de pe banca altei echipe: "Da, sunt tentat să continuu în fotbal, dar în 2025 lumea fotbalului va arăta total diferit".
Faptul că Jurgen Klopp e decis să rămână în fotbal pe termen lung nu poate fi decât un semn bun pentru nemți. Federația i-a făcut deja marcaj strâns, tentându-l cu postul de selecționer, iar acest lucru ar putea deveni realitate din 2025.
Până la despărțirea de Liverpool mai e ceva timp, iar Klopp se concentrează acum pe pregătirea partidei cu Burnley (în această seară, de la 22:00, în direct pe Eurosport 1 și Eurosport Player).
Meciurile din Premier League de pe Eurosport vă sunt oferite de Superbet.
Premier League
Salariul uriaș cu care Liverpool vrea să-l convingă pe Salah să-și prelungească înțelegerea
ACUM 21 ORE
Premier League
Catalanii anunță: Fotbalistul "dezertor" care vrea să dea Barcelona pe Liverpool, sunat de Klopp
12/10/2021 LA 16:53