Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Premier League Facts | Klopp a anunțat că nu își va prelungi contractul cu Liverpool

Cristian Mihală

Actualizat 11/05/2021 la 08:32 GMT+3

Jurgen Klopp a dezvăluit că nu ia în calcul să mai rămână la Liverpool dincolo de actualul contract, care expiră în 2024. Neamțul încă are energie, dar știe că responsabilitatea avută la unul dintre cele mai puternice cluburi din lume îl va stoarce, în cele din urmă.

Jürgen Klopp reagiert hitzig im Interview

Credit imagine: SID

Sosit în 2015 pe Anfield, Klopp a reinventat-o pe Liverpool, iar mulți fani îl compară deja cu legendarii Bob Paisley și Bill Shankly. Germanul a construit o formație impresionantă pe Anfield, reușind să câștige în 2019 Liga Campionilor, pentru ca anul trecut să își treacă în palmares titlul în Premier League, după o așteptare de 30 de ani.
Tehnicianul de 53 de ani nu e doar unul dintre cei mai buni în meseria sa din punct de vedere tehnico-tactic, ducând contra-pressingul la rang de artă, însă reușește să se și apropie de jucători și să le ridice moralul, capacitându-i la maxim. Un fin psiholog, Klopp are și carismă, astfel că oficialii clubului au făcut tot posibilul în 2019 să îi prelungească înțelegerea. Germanul are contract cu englezii până la finalul stagiunii 2023-2024, dar acel sezon va fi și ultimul pentru el pe banca lui Liverpool. Presiunea e enormă, iar Klopp a înțeles că nu se va putea transforma într-un Wenger sau Ferguson, sacrificiul fiind prea mare.
"În momentul de față am energie. Dar am o problemă: nu pot să fac lucrurile doar "un pic". Sunt un om de totul sau nimic, fără jumătăți de măsură. Când voi simți că nu mai pot, îmi voi lua un an de pauză", a spus Klopp pentru Kicker.

Pauză pentru Klopp apoi naționala Germaniei?

Asemenea lui Guardiola, care și-a luat un an sabatic după despărțirea de Barcelona, considerând că presiunea a fost prea mare și are nevoie să își "încarce bateriile", la fel va proceda și Klopp.
"Da, mă voi întoarce în Germania, cel mai probabil la Mainz, dar mai am 4 ani de contract cu Liverpool", a mai spus germanul, care a dezvăluit că, după anul de pauză, va continua, aproape sigur, de pe banca altei echipe: "Da, sunt tentat să continuu în fotbal, dar în 2025 lumea fotbalului va arăta total diferit".
Faptul că Jurgen Klopp e decis să rămână în fotbal pe termen lung nu poate fi decât un semn bun pentru nemți. Federația i-a făcut deja marcaj strâns, tentându-l cu postul de selecționer, iar acest lucru ar putea deveni realitate din 2025.
Până la despărțirea de Liverpool mai e ceva timp, iar Klopp se concentrează acum pe pregătirea partidei cu Burnley (în această seară, de la 22:00, în direct pe Eurosport 1 și Eurosport Player).
Meciurile din Premier League de pe Eurosport vă sunt oferite de Superbet.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Distribuie acest articol
Promo
Promo