Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Liverpool își extinde capacitatea stadionului Anfield! Planurile impresionante ale "cormoranilor"

Eurosport
DeEurosport

Actualizat 03/12/2020 la 15:01 GMT+2

Liverpool va investi nu mai puțin de 60 de milioane de lire sterline pentru extinderea capacității propriei arene. Anfield va ajunge astfel la 61.000 de locuri.

Fanii lui Liverpool (Anfield)

Credit imagine: Getty Images

Articol scris de Alex Ivan
Liverpool a lansat prima inițiativă pentru modernizarea Anfield la începutul acestui an, dar pandemia de coronavirus a dat peste cap planurile oficialilor de la club. Patronii de la Fenway Sports Group, organizația care deține majoritatea acțiunilor de la Liverpool, își doresc de multă vreme să extindă capacitatea stadionului, după succesul înregistrat în urma modernizării tribunei oficiale în 2016.
Noul plan al șefilor de la club presupune suplimentarea arenei cu încă 7.000 de locuri și mărirea spațiului comercial destinat publicității. Astfel, Anfield ar ajunge la o capacitate totală de 61.000 de locuri. Lucrările se vor desfășura pe parcursul a 18 luni și vor începe încă din acest sezon. Investiția finală ajunge până la 60 de milioane de lire sterline, însă îi va aduce clubului din Merseyside beneficii financiare pe termen lung.

Planuri mărețe pentru oficialii lui Liverpool

Liverpool va dispune de resurse să suplimenteze cererea imensă pentru bilete după ce suporterii vor reveni pe stadioane. Anfield va putea să găzduiască 9.000 de fani ai echipei adverse. În sezonul 2016/17, “cormoranii” au înregistrat un venit de 12 milioane de lire sterline pe etapă din vânzarea biletelor, datorită extinderii tribunei principale. Planul de modernizare va aduce un nou spațiu pentru susținerea conferințelor și întâlnirilor, aspect important ținând cont de brand-ul pe care Liverpool îl reprezintă la nivel global.
Vor putea fi organizate și alte tipuri de evenimente în afara activităților legate de fotbal. NFL este dispusă să aducă mai multe meciuri în Marea Britanie, după succesul avut cu organizarea partidelor pe Wembley sau pe noul Tottenham Stadium, iar asta ar aduce venituri imense pentru clubul din Merseyside.
Patronii FSG sunt în strânsă legătură cu lumea sportului din Statele Unite și au în vedere să-și extindă aria de activitate și în NFL.Dacă aceste planuri vor fi oficializate, costurile pentru infrastructură s-ar ridica până la 200 de milioane de lire sterline. FSG a mai investit 110 milioane de lire sterline pentru extinderea tribunei oficiale în 2016 și alte 50 de milioane de lire pentru construirea unui nou centru de pregătire care a fost inaugurat la începutul acestei luni.

Liverpool, pregătită să extindă capacitatea legendarului stadion Anfield

“Am stabilit încă de la început că extinderea stadionului se bazează pe trei aspecte: viabilitate și sustenabilitate financiară, cârmuirea cu succes a întregului complex și implicarea rezidenților locali. Dorim să le mulțumim tuturor celor care s-au implicat în procesul de consultații. Proiectul nostru presupune satisfacerea dorinței întregii comunități din Liverpool.
Le vom putea oferi fanilor mai multe oportunități de a-și susține echipa favorită. Ultimele nouă luni fără spectatori în tribune au stopat această inițiativă. Deși există încă foarte multă incertitudine în jurul Covid-19, suntem optimiști în ceea ce privește viitorul apropiat și vom fi pregătiți să ducem proiectul mai departe la momentul potrivit”, a declarat directorul management de la Liverpool, Andy Hughes.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Promo
Promo