Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Liverpool, la un pas să rateze UCL, dar Klopp nu este îngrijorat: ’’Nu va plânge nimeni’’

Vlad Dumitrescu

Publicat 08/05/2021 la 22:05 GMT+3

Liverpool se află pe locul 7, cu 54 de puncte, la 7 puncte de locul 4, ocupat de Chelsea, care duce în Liga Campionilor, iar ’’cormoranii’’ sunt aproape să rateze obiectivul acestui sezon.

Klopp haben die Proteste in Manchester wenig überrascht

Credit imagine: SID

articol de Romeo Ene
Chiar şi aşa, Jurgen Klopp îndeamnă la calm şi nu face o tragedie din acest lucru, chiar dacă echipa sa a avut un sezon dezamăgitor, după ce în precedentul s-a încununat campioană după o pauză de 30 de ani.

Klopp îşi asumă responsabilitatea pentru sezonul slab

Klopp nu a avut parte de un sezon prea reuşit pe banca lui Liverpool, dar germanul nu face o tragedie din asta şi este decis să continue munca pe care a început-o: ’’Suntem responsabili pentru situația în care ne aflăm și nimeni nu va urmări Liga Campionilor în sezonul următor plângând, întins în faţa televizorului dacă nu ne vom califica.”
Managerul lui Liverpool, Jurgen Klopp, insistă că nu vor reacționa precum ’’copiii care nu primesc bomboane’’ în cazul în care ’’cormoranii’’ vor rata principalul obiectiv al sezonului. Klopp recunoaște că obiectivul este dificil de atins, dar nu imposibil, iar perspectiva participării în Europa League în sezonul viitor nu le-ar da mari bătăi de cap englezilor.
"Nu suntem copii într-un magazin de bomboane care nu primesc bomboane", a spus germanul. ’’Mai avem o şansă de a ajunge în Liga Campionilor şi nu ne vom da la o parte, vom fi concentraţi pe asta. Unele persoane cred, evident, că nu mai avem nicio şansă, aşa că ar trebui să încheiem deja sezonul.’’

Probleme mari cu accidentările la Liverpool în acest sezon

Klopp este optimist că în sezonul viitor, când jucătorii săi-cheie, care au fost accidentaţi pe parcursul acestui sezon, vor reveni pe teren, Liverpool va reveni în prim-planul fotbalului englez. De asemenea, germanul speră să vadă o creștere în jocul unor fotbalişti precum Alex Oxlade-Chamberlain, Thiago Alcantara și Naby Keita care au dezamăgit în sezonul actual.
’’Vara este importantă pentru noi toți și puteți spune exact același lucru despre fiecare jucător.”, a adăugat Klopp.
’’Ox a avut momente foarte bune, se antrenează foarte bine în acest moment, iar situația lui nu este una ușoară, nu doar pentru el, ci pentru toți care se află în această situaţie. Thiago a devenit, într-un sezon cu adevărat dificil, un jucător foarte important pentru noi. Nu cred că a putut să-şi arate calităţile în totalitate, dar suntem 100% convinși că vom obține tot ce este mai bun de la el, deoarece este un jucător de clasă mondială.’’
’’Pentru Naby nu este ușor, pentru Shaq (Xherdan Shaqiri) la fel și pentru alți jucători, nu este ușor, știu asta, dar s-au întâmplat multe lucruri în timpul sezonului și ceea ce am încercat să obținem și să păstrăm era un anumit echilibru și ritm. Am avut mereu o linie defensivă diferită, a trebuit să fac mai multe modificări la mijlocul terenului din această cauză pentru a fi mai stabili, acesta este motivul pentru care unii jucători nu au acumulat mai multe minute. Sperăm ca asta se va schimba complet în sezonul viitor pentru că atunci când ai mai multă stabilitate în apărare, poți fi mai flexibil din punct de vedere al aşezării tactice în restul compartimentelor.’’. a încheiat Klopp, potrivit Sky Sports.
Meciurile din Premier League de pe Eurosport vă sunt oferite de Superbet.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Promo
Promo