Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Premier League Facts | Liverpool și Barcelona pregătesc un schimb de 5 stele!

Cosmin Cioboata

Actualizat 11/05/2021 la 08:53 GMT+3

Liverpool și Barcelona ar putea fi protagonistele unuia dintre cele mai spectaculoase schimburi din istoria fotbalului, în prim-plan cu doi jucători de top: Antoine Griezmann și Sadio Mane.

Jordan Henderson (Liverpool); Cuneyt Çakir, Leo Messi (Barcelona) y Andy Robertson

Credit imagine: Getty Images

Deja nu mai reprezintă un mister faptul că Sadio Mane se află pe radarul Barcelonei. Starul senegalez a impresionat în tricoul lui Liverpool, alături de care a cucerit atât titlul în Premier League, cât și trofeul UEFA Champions League.
În presa internațională s-a discutat intens în ultimele luni despre posibila venire a lui Mane pe Camp Nou, iar jurnaliștii iberici anunță acum un schimb uimitor. Potrivit Diariogol, Barcelona ar fi dispusă să-l cedeze pe Antoine Griezmann în schimbul lui Sadio Mane. Chiar dacă la prima vedere mutarea pare greu de realizat, ambii antrenori ar avea motive să o accepte.

Presa din Spania anunță un schimb spectaculos între Liverpool și Barcelona: Mane în locul lui Griezmann

În cazul lui Griezmann, este clar că Ronald Koeman nu îl privește cu ochi buni și nu l-ar deranja să scape de campionul mondial din 2018. Tehnicianul olandez l-a lăsat în numeroase rânduri pe banca de rezerve pe Griezmann, iar atunci când a contat pe el, atacantul francez a dezamăgit. Barcelona a plătit 120 de milioane de euro pentru Griezmann în 2019, iar prestațiile sale nu s-au ridicat la nivelul așteptărilor.
Koeman îl preferă pe Ousmane Dembele în locul lui Griezmann, lucru pe care l-a nuanțat și la conferința de presă:
"Îmi place acest tip de jucător, care deschide spațiile. Stă bine și din punct de vedere fizic", a spus, recent, Koeman.
Antoine Griezmann

Griezmann, în atenția lui Liverpool încă din vara trecută

Cu siguranță, un jucător cu aportul lui Sadio Mane ar reprezenta o variantă ideală pentru Koeman, care se zbate s-o readucă pe Barcelona în lupta pentru titlul din Spania, dar și pentru trofeul Champions League.
Totuși, suma uriașă la care este cotat Mane - 120 milioane de euro - nu îi va permite Barcelonei să-l transfere direct, în contextul pandemiei care a afectat bugetul clubului de pe Camp Nou. Din acest motiv, conducerea catalanilor a găsit soluția ideală: un schimb cu Griezmann. Potrivit sursei citate, Liverpool s-ar fi interesat de serviciile francezului încă de vara trecută.
Jurnaliștii iberici anunță că Jurgen Klopp îl apreciază enorm pe Griezmann, jucător care n-a primit destule minute sub comanda lui Koeman și care, cel mai probabil, n-ar refuza un transfer pe Anfield. În același timp, relația dintre Mane și Klopp nu pare să mai funcționeze la fel de bine ca în sezoanele precedente.
"După ce a câștigat totul alături de Liverpool (n.r. - titlul în Premier League și trofeul UEFA Champions League), Mane ar fi fericit să încerce o nouă provocare. La 28 de ani, încă are timp să se implice într-un nou proiect de succes", au scris jurnaliștii Diariogol.
Mane traf doppelt für Liverpool
Publicația iberică este de părere că Sadio Mane nu mai este la fel de determinat ca în ultimele sezoane, lucru care îl nemulțumește pe Klopp. Managerul lui Liverpool își dorește să aibă în primul "11" jucători cu "foame" de trofee, categorie în care se încadrează cu succes Griezmann.
Atacantul francez n-a cucerit vreun trofeu alături de Barcelona, iar atmosfera ostilă de pe Camp Nou l-ar putea determina să înceapă o nouă aventură, în Premier League.
Meciurile din Premier League de pe Eurosport vă sunt oferite de Superbet.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Promo
Promo