Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Lui Conte nu îi place de Lukaku sub comanda lui Tuchel. Anunțul făcut de italian

Cristian Mihală

Publicat 30/09/2021 la 09:40 GMT+3

Antonio Conte a dat de înțeles că Thomas Tuchel nu i-a găsit încă locul potrivit lui Romelu Lukaku în angrenajul lui Chelsea. Dacă germanul își va da seama cum trebuie folosit vârful belgian, formația de pe Stamford Bridge poate câștiga din nou Champions League.

Chelsea's Belgian forward Romelu Lukaku (L) and Juventus' Italian defender Leonardo Bonucci go for the ball during the UEFA Champions League Group H football match between Juventus and Chelsea on September 29, 2021 at the Juventus stadium in Turin

Credit imagine: Getty Images

Fost antrenor atât la Juventus, cât și la Chelsea, Conte a discutat după duelul de la Torino, câștigat de bianconeri cu 1-0, despre rolul lui Lukaku la echipa din capitala Angliei.
Sezonul trecut, cu Antonio Conte pe bancă, Inter a oprit supremația lui Juventus. Cu 24 de goluri doar în campionat, vârful belgian a fost instrumental în cucerirea titlului de către nerazzurri, după o pauză de 10 ani.
Acum, Lukaku s-a întors la Chelsea, care a plătit peste 100 de milioane de euro pentru transferul său. După un început promițător, atacantul nu a mai fost la fel de percutant, în ultimele două partide - cu City în Premier League și cu Juventus în Ligă - dezamăgind. Conte crede că Tuchel nu a înțeles încă unde și cum trebuie folosit vârful de 28 de ani, dar consideră că, odată ce acesta se va integra perfect în echipă, Chelsea va fi de neoprit.
"Sezonul trecut, nu au avut un atacant de careu, așa că Tuchel a rotit jucătorii. Acum, au în Lukaku un target man. Dacă își vor da seama cum trebuie să îl folosească, Chelsea poate deveni marea favorită să câștige Champions League și anul acesta", a spus Conte, citat de Daily Mail.

Conte, laude pentru Lukaku

Lukaku este un vârf de careu fantastic, dar are multe alte calități care îl fac special. Doar Haaland mai are abilități similare cu atacantul belgian, este de părere Conte.
"Un antrenor e bun atunci când poate să obțină maximum de la jucători, când îi face să evolueze mai bine decât o făceau. Eu cred că am lucrat excelent cu Lukaku, e un atacant special. Dacă îl aduci în careu, e foarte periculos. Dar nu e doar un vârf de gura porții, când pleacă cu mingea la picior de la mijloc, e greu de oprit, e foarte rapid. E foarte dificil să găsești un atacant care să fie atât target man, dar și un vârf capabil să vină cu mingea la picior și să înscrie. Aceleași caracteristici le mai văd la Haaland", a mai spus fostul antrenor al lui Inter.
În prezent liber de contract, după despărțirea de Inter, Conte "vânează" un post în Premier League, cel mai puternic campionat al lumii. S-a vorbit că United l-ar avea pe lista de posibili succesori ai lui Solskjaer, dar oficialii clubului au decis că stilul italianului nu se potrivește cu filosofia clubului. În ultimele zile s-a scris că Tottenham, care l-a vrut și în vară, ar tatona din nou pista "Conte", după ce Nuno Espirito Santo a pierdut 3 meciuri la rând, încasând de fiecare dată 3 goluri.
În ceea ce o privește pe Chelsea, aceasta vrea să pună capăt seriei de înfrângeri odată cu duelul cu Southampton, de sâmbătă (ora 17:00, Eurosport 1). Totuși, "sfinții" au fost în ultima perioadă un adversar incomod pentru gruparea de pe Stamford Bridge, reușind un succes și două remize în ultimele 3 dispute cu londonezii.
Program Premier League etapa 7 - Eurosport 1
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Promo
Promo