Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Mai multe cluburi din Premier League, în prag de colaps din cauza pandemiei de COVID-19

Sebastian Ujica

Actualizat 04/04/2020 la 14:00 GMT+3

Pandemia de COVID-19 care a oprit fotbalul pune în pericol supraviețuirea multor cluburi din fotbal. Nici formațiile din Premier League nu scapă.

Neues (altes) Transferfenster in der Premier League

Credit imagine: SID

Mai multe cluburi din Premier League sunt în prag de colaps din cauza situației financiare, mai multe dintre acestea fiind nevoite să facă împrumuturi masive plecând de la premisa că se vor baza pe banii din drepturile TV.
Deși la videoconferința de vineri la care au fost prezente cluburile s-a reiterat dorința de a duce sezonul până la bun sfârșit, există temeri că sezonul va fi sacrificat din cauza pandemiei de coronavirus și că cluburile vor trebui să returneze aproximativ 762 de milioane de lire pentru meciurile care nu s-ar mai disputa.

În prag de colaps

Inițial sezonul a fost suspendat până pe 4 aprilie, pentru ca apoi să fie mutată data pentru 30 aprilie. Vineri s-a luat decizia ca sezonul să fie suspendat pe perioadă nedeterminată și că meciurile nu se vor disputa până când nu se va considera că acest lucru se va putea face în siguranță.
Cluburile din Premier League încasează banii din drepturi TV în tranșe, prima venind în august, a douea în ianuarie și ultima la finalul sezonului. În anticiparea ultimei tranșe este o practică obișnuită pentru cluburile din afara top 6 să facă împrumuturi pentru a se asigura că dispun de fondurile necesare, scrie Daily Mail.
Unele cluburi aleg varianta împrumuturilor pe termen scurt, împrumuturi care nu acoperă suma pe care urmează să o primească din drepturi TV. În cazul ultimei variante luată în calcul, anularea sezonului, cluburile care au făcut deja împrumuturi nu le vor putea plăti.
Jurnaliștii englezi dezvăluie că au existat discuții între cluburi despre posibilitatea de a ajunge la un acord cu operatorii TV astfel încât, dacă va trebui returnată vreo sumă de bani către aceștia, aceasta să fie returnată eșalonat, nu dintr-o dată.
Canalele Eurosport nu sunt disponibile în rețelele Telekom și NextGen, însă ele se regăsesc în continuare la principalii operatori de pe piață. Pentru a le putea urmări din nou, vă rugăm să le solicitați operatorului Telekom, prin apel la Serviciul Relații Clienți (021.404.1234 / 0766.12.1234) sau pe canalele oficiale de comunicare ale acestuia.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Promo
Promo