Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Mikel Arteta este dispus la compromisuri pentru a obține un rezultat bun la Liverpool

Vlad Dumitrescu

Actualizat 28/09/2020 la 18:10 GMT+3

Mikel Arteta a recunoscut și Arsenal trebuie să facă anumite compromisuri privind principiile fotbalistice pentru a obține rezultate bune la echipele mari din Premier League.

Jürgen Klopp și Mikel Arteta

Credit imagine: Getty Images

Arsenal merge pe Anfield luni seară de la 22:00 în direct pe Eurosport 1 cu scopul de a opri o serie nefastă de cinci meciuri în care a primit 20 de goluri. Tunarii au avut recent evoluții mai bune împotriva lui Liverpool sub comanda lui Arteta.
Arsenal a învins-o pe Liverpool cu 2-1 pe Emirates în iulie iar apoi a triumfat din nou, de această dată la penalty-uri, în Supercupa Angliei luna trecută. Aceste victorii au venit cu o posesie de 31% respectiv 41% iar Mikel Arteta a fost dispus să așeze echipa într-o manieră mai conservatoare decât de obicei. Spaniolul a declarat că deși i-ar fi plăcut ca Arsenal să aibă mai mult controlul, ei nu trebuie să alerge înainte să învețe să meargă.

Mikel Arteta, dispus să schimbe tactica pentru meciurile tari

”Câteodată este vorba despre ce vrei să faci iar în alte situații este despre ceea ce poți, având în vedere ce adversari ei. în acele meciuri am avut perioade lungi în care a trebuit să ne apărăm foarte retras, dar trebuie să găsim modalități de a câștiga”, a afirmat Arteta.
”Eu sunt aici ca să câștig. Dacă vin cu o propunere diferită care ne-ar expune echipa acum, nu cred că ar fi în interesul clubului sau al jucătorilor. În funcție de ce jucători avem la dispoziție, ne putem schimba planul. Trebuie să ne putem adapta. Cred că în fotbalul de astăzi nu merge o singură tactică mereu”, a completat spaniolul.
Meciurile din Premier League de pe Eurosport vă sunt oferite de Superbet.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Promo
Promo