Arteta, 40 ani, a jucat cinci sezoane în tricoul ''tunarilor'' (2011-2016), înainte de a deveni secundul lui Pep Guardiola la Manchester City (2016-2019), iar apoi antrenor principal la Arsenal în decembrie 2019, când l-a înlocuit pe Unai Emery.
''Sunt foarte încântat, recunoscător şi foarte fericit. Vrem să ducem clubul la un nivel superior şi să concurăm cu cei mai buni. Pentru a face acest lucru trebuie să joci în Liga Campionilor. Trebuie să fim capabili să evoluăm ca echipă, să îmbunătăţim jucătorii, toate compartimentele de joc şi să recrutăm jucători de top'', a spus Arteta după prelungirea contractului.
Premier League
Pep Guardiola i-a mulțumit lui Liverpool pentru felul în care a jucat în acest sezon
ACUM 5 ORE
Cu Arteta pe banca tehnică, Arsenal a ocupat de două ori locul opt în Premier League, a ajuns în semifinalele Europa League (2020/2021) şi a cucerit două trofee în 2020: Cupa Angliei şi Supercupa Angliei.
În acest sezon, Arsenal ocupă locul patru, ultimul de Liga Campionilor, când au mai rămas patru etape de disputat. Duminică, ''tunarii'' vor primi vizita lui Leeds United, penru ca la mijlocul săptămânii viitoare să aibă loc posibil duelul decisiv pentru ocuparea unui loc de UCL: derbyul nordului Londrei, cu Tottenham.
Sursa: Agerpres
Premier League
3 cluburi din Premier League, pe urmele unui jucător de la Barcelona! Cine a demarat discuțiile
19/05/2022 LA 07:21
Premier League
Scandal uriaș la Arsenal, după eșecul cu Newcastle! Unul dintre lideri și-a făcut praf coechipierii
17/05/2022 LA 08:03