Konate, în vârstă de 22 de ani, a jucat la Leipzig din 2017 ajungând la echipa din Germania de la gruparea franceză Sochaux și a devenit în timp unul dintre cei mai buni fundași din Germania.
Presa internațională a anunțat transferul de mult timp iar acum se pare că Liverpool a activat clauza de reziliere de 40 de milioane de euro.
Premier League
El e "cel mai dorit" jucător din lume: are deja 6 oferte, urmând a pleca gratis de la clubul actual
IERI LA 11:55
”Sunt foarte fericit să ajung la un club masiv ca Liverpool. Este un moment extraordinar pentru mine și familia mea și sunt nerăbdător să îmi cunosc noii colegi, stafful și să începem un nou capitol”, a declarat Konate pentru site-ul oficial al clubului.
Ibrahima Konate la Liverpool
”Acum mă concentrez pe turneul Euro U21 cu Franța, dar după această competiție știu că voi merge la una dintre cele mai bune echipe din lume iar asta îmi dă un sentiment minunat.
Am lucrat din greu timp de mulți ani ca să ajung aici, dar aș vrea să spun un mare mulțumesc tututor celor de la RB Leipzig și tuturor persoanelor cu care am lucrat acolo, antrenorii, colegii, staff-ul și mai ales fanii”, a declarat Konate.
Cotat la 35 de milioane de euro de transfermarkt.com, Konate deține un fizic impresionant, cu o înălțime de 1,94 metri, construit ideal pentru un campionat puternic cum este Premier League.
Meciurile din Premier League de pe Eurosport vă sunt oferite de Superbet.
Premier League
Moment fabulos cu Sir Alex: "A luat-o razna la telefon, înjura și urla. Știți ce a făcut mama?"
IERI LA 09:31
Premier League
United a renunțat la Rice și pregătește transferul anului. Mutarea care o face cea mai bună din lume
IERI LA 08:29