Perioada de 10 ani plină de succese petrecută de David Silva la Manchester City s-a încheiat după ce echipa lui Guardiola a fost eliminată de Lyon în Champions League. David Silva a venit de la Valencia în 2010 iar mijlocașul spaniol a jucat în 436 de meciuri și a cucerit 14 trofee cu City.
”David este un jucător excepțional, un lider discret, care a oferit inspirație pentru toată lumea din jurul lui. Statuia sa va fi un simbol pentru toate momentele frumoase pe care ni le-a oferit, nu doar ca fotbalist, dar ca un ambasador care a reprezentat acest club cu mândrie și demnitate mereu”, a declarat președintele lui City, Khaldoon Al Mubarak.

Statuia lui David Silva va fi inaugurată în 2021

Premier League
Cum a ajuns Chelsea, din candidată serioasă la titlu în Premier League, o echipă de nerecunoscut
IERI LA 09:56
Statuia va fi finalizată în 2021 alături de încă una dedicată fostului căpitan al lui City, Vincent Kompany, cel care a părăsit clubul anul trecut și și-a anunțat chiar astăzi retragerea.
Contribuția lui Silva fi comemorată și prin denumirea unui teren de antrenament în numele său dar și printr-un mozaic în onoarea sa la baza de antrenamente a lui City.
Silva a jucat în 309 meciuri în Premier League în care a marcat 60 de goluri. El a fost esențial pentru cele patru titluri cucerite de City în 2012, 2014, 2018 și 2019. În cupele interne, el a jucat în 57 de meciuri și a cucerit două Cupe ale Angliei, cinci Cupe ale Ligii și trei SuperCupe ale Angliei. Silva este jucătorul cu cele mai multe apariții europene pentru City, jucând în 70 de meciuri în Champions League în ultimii 10 ani.
Fostul internațional spaniol, care a cucerit Campionatul Mondial dar și Euro 2008 și 2012 cu Spania, încă nu a anunțat unde va juca sezonul viitor, dar presa a scris că ar putea ajunge la Lazio.
Premier League
OFICIAL - Rafa Benitez, dat afară de Everton. Un fost jucător legendar, aproape să îi ia locul
16/01/2022 LA 15:11
Premier League
Se "trezeşte" Liverpool! Klopp e gata să plătească o sumă impresionantă pentru "Firmino al Franţei"
16/01/2022 LA 12:53