Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Omagiul adus de Manchester City lui Silva. Spaniolul va primi o statuie în fața stadionului

Vlad Dumitrescu

Actualizat 17/08/2020 la 21:00 GMT+3

Manchester City a anunțat că David Silva va avea pe statuie în fața stadionului.

David Silva

Credit imagine: Getty Images

Perioada de 10 ani plină de succese petrecută de David Silva la Manchester City s-a încheiat după ce echipa lui Guardiola a fost eliminată de Lyon în Champions League. David Silva a venit de la Valencia în 2010 iar mijlocașul spaniol a jucat în 436 de meciuri și a cucerit 14 trofee cu City.
”David este un jucător excepțional, un lider discret, care a oferit inspirație pentru toată lumea din jurul lui. Statuia sa va fi un simbol pentru toate momentele frumoase pe care ni le-a oferit, nu doar ca fotbalist, dar ca un ambasador care a reprezentat acest club cu mândrie și demnitate mereu”, a declarat președintele lui City, Khaldoon Al Mubarak.

Statuia lui David Silva va fi inaugurată în 2021

Statuia va fi finalizată în 2021 alături de încă una dedicată fostului căpitan al lui City, Vincent Kompany, cel care a părăsit clubul anul trecut și și-a anunțat chiar astăzi retragerea.
Contribuția lui Silva fi comemorată și prin denumirea unui teren de antrenament în numele său dar și printr-un mozaic în onoarea sa la baza de antrenamente a lui City.
Silva a jucat în 309 meciuri în Premier League în care a marcat 60 de goluri. El a fost esențial pentru cele patru titluri cucerite de City în 2012, 2014, 2018 și 2019. În cupele interne, el a jucat în 57 de meciuri și a cucerit două Cupe ale Angliei, cinci Cupe ale Ligii și trei SuperCupe ale Angliei. Silva este jucătorul cu cele mai multe apariții europene pentru City, jucând în 70 de meciuri în Champions League în ultimii 10 ani.
Fostul internațional spaniol, care a cucerit Campionatul Mondial dar și Euro 2008 și 2012 cu Spania, încă nu a anunțat unde va juca sezonul viitor, dar presa a scris că ar putea ajunge la Lazio.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Promo
Promo