Totul se întâmpla pe vremea când spaniolul avea numai 15 ani și se afla la celebra academie a Barcelonei, La Masia. Fabregas era căpitanul formației U16 a catalanilor, iar evoluțiile sale excelente au atras imediat atenția cluburilor din Europa. Arsenal și Manchester United erau cele două echipe din Premier League care îl "vânau" pe mijlocașul iberic.
În vara anului 2003, Fabregas a mers în Anglia ca să discute cu oficialii celor două cluburi. Mai întâi, puștiul spaniol trebuia să se oprească în Londra, iar apoi să meargă în Manchester. Programul mijlocașului avea să fie însă dat peste cap. Arsene Wenger dorea să-l aducă cu orice preț la Arsenal, motiv pentru care a hotărât să vină din vacanță ca să-l întâlnească personal pe puștiul Barcelonei. Gestul legendarului manager l-a impresionat pe Fabregas, motiv pentru care a anulat cea de-a doua vizită și a semnat cu Arsenal.
Fabregas a povestit întreaga întâmplare în cadrul podcastului lui Rio Ferdinand, "Locker Room":
Premier League
Dusan Vlahovic este jucătorul lui Juventus! Cât va încasa Fiorentina și ce salariu va avea sârbul
25/01/2022 LA 05:48
Aveam 15 ani și eram căpitan la academia Barcelonei. Cei de acolo mă apreciau enorm. Eram coleg cu Andres Iniesta și alți jucători cu potențial uriaș. Într-o zi, un scouter de la Arsenal a venit să discute cu părinții mei. A spus că m-a urmărit în 50 de meciuri și că eram făcut să joc pentru Arsenal, în Premier League. Am ajuns la Londra în iunie, când toată lumea era în vacanță. La rândul său, Arsene Wenger era plecat în vacanță, dar s-a întors cu un avion privat ca să mă cunoască personal. Am rămas complet impresionat. Mi-am spus: 'Wow, e chiar Arsene Wenger'. Eram un puști de 15 ani necunoscut, iar el își întrerupsese vacanța ca să mă întâlnească. Am început să vorbim, apoi mi-a prezentat baza de antrenament. M-am îndrăgostit pe loc de întregul proiect. | Cesc Fabregas.

Cariera impresionantă a lui Fabregas

Cesc Fabregas a semnat cu Arsenal în vara anului 2003. În 303 apariții pentru "tunari", mijlocașul a înscris 57 de goluri și a oferit 91 de assist-uri. În cele 8 sezoane petrecute pe Emirates, ibericul a câștigat două trofee: Cupa și Supercupa Angliei, ambele în 2004. Fabregas a pus umărul la parcursul fantastic al lui Arsenal din Champions League din szonul 2005/2006, când londonezii au ajuns până în finală. Chiar Barcelona, fosta echipă a lui Fabregas, a fost cea care a învins echipa lui Wenger, scor 2-1.
Fabregas a ajuns pe Camp Nou în 2011, reușind să câștige 6 trofee alături de formația catalană. În 2014, ibericul a revenit în Premier League, la rivala lui Arsenal din Londra, Chelsea. Alături de trupa de Stamford Bridge, Fabregas a obținut două titluri de campion, în 2015 și 2017. În prezent la AS Monaco, mijlocașul a bifat performanțe uriașe și la naționala Spaniei, alături de care a cucerit Cupa Mondială din 2010 și a devenit de două ori campion european (în 2008 și 2012).
Canalele Eurosport nu sunt disponibile în rețelele Telekom și NextGen, însă ele se regăsesc în continuare la principalii operatori de pe piață. Pentru a le putea urmări din nou, vă rugăm să le solicitați operatorului Telekom, prin apel la Serviciul Relații Clienți (021.404.1234 / 0766.12.1234) sau pe canalele oficiale de comunicare ale acestuia.
Premier League
Cum a ajuns Chelsea, din candidată serioasă la titlu în Premier League, o echipă de nerecunoscut
21/01/2022 LA 09:56
Premier League
OFICIAL - Rafa Benitez, dat afară de Everton. Un fost jucător legendar, aproape să îi ia locul
16/01/2022 LA 15:11