Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Pablo Zabaleta și-a anunțat retragerea din fotbal! Scrisoarea dublului campion din Premier League

Cosmin Cioboata

Actualizat 16/10/2020 la 23:29 GMT+3

Pablo Zabaleta și-a anunțat retragerea din fotbal, la 35 de ani. Dublul campion al Angliei, în tricoul lui Manchester City, a transmis vestea printr-o scrisoare emoționantă.

Long-serving defender Pablo Zabaleta will leave Manchester City

Credit imagine: PA Sport

Zabaleta evoluase ultima oară la West Ham. Fundașul argentinian s-a despărțit de "ciocănari" în această vară, iar astăzi a ajuns la concluzia că este momentul să agațe ghetele-n cui.
"Am avut parte de ani minunaţi și m-am bucurat de momente unice, pe care nu le voi uita vreodată. Vreau să le mulţumesc tuturor oamenilor cu care am călătorit în toată această perioadă la cluburile unde am jucat, la naţională, antrenorilor, coechipierilor, şi nu în ultimul rând, familiei. Cu emoţie în suflet închei azi cea mai frumoasă perioadă a vieţii mele.", a scris Pablo Zabaleta.

Pablo Zabaleta și-a anunțat retragerea din fotbal

Crescut la academia lui San Lorenzo, Zabaleta a impresionat în campionatul Argentinei. Fundașul le-a atras atenția celor de la Espanyol, care l-au adus în Spania în 2005, în schimbul a 3,5 milioane de euro. După 3 sezoane petrecute la formația catalană, Zabaleta a bifat transferul carierei. Sud-americanul a ajuns la Manchester City, după ce englezii au plătit 8,7 milioane de euro.
Zabaleta a înregistrat performanțe uriașe la formația de pe Etihad, reușind să cucerească 6 trofee, printre care se numără două titluri în Premier League, în 2012 și 2014. Grație prestațiilor excelente din stagiunea 2012/2013, fundașul argentinian a fost inclus în echipa anului din Premier League.
Zabaleta s-a despărțit de City după 9 ani și a ajuns la o altă echipă din Premier League - West Ham.
Per total, Zabaleta a bifat 515 apariții pentru echipele de club, reușind să înscrie 14 goluri și să ofere 31 de pase decisive.
Zabaleta a adunat 58 de selecții la naționala Argentinei, debutând pe vremea când avea 20 de ani.
Meciurile din Premier League de pe Eurosport vă sunt oferite de Superbet.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Promo
Promo