Zabaleta evoluase ultima oară la West Ham. Fundașul argentinian s-a despărțit de "ciocănari" în această vară, iar astăzi a ajuns la concluzia că este momentul să agațe ghetele-n cui.
"Am avut parte de ani minunaţi și m-am bucurat de momente unice, pe care nu le voi uita vreodată. Vreau să le mulţumesc tuturor oamenilor cu care am călătorit în toată această perioadă la cluburile unde am jucat, la naţională, antrenorilor, coechipierilor, şi nu în ultimul rând, familiei. Cu emoţie în suflet închei azi cea mai frumoasă perioadă a vieţii mele.", a scris Pablo Zabaleta.

Pablo Zabaleta și-a anunțat retragerea din fotbal

Premier League
Blestemul numărului "9", la Chelsea. Lukaku, ultimul de pe o listă lungă de eșecuri
30/06/2022 LA 09:21
Crescut la academia lui San Lorenzo, Zabaleta a impresionat în campionatul Argentinei. Fundașul le-a atras atenția celor de la Espanyol, care l-au adus în Spania în 2005, în schimbul a 3,5 milioane de euro. După 3 sezoane petrecute la formația catalană, Zabaleta a bifat transferul carierei. Sud-americanul a ajuns la Manchester City, după ce englezii au plătit 8,7 milioane de euro.
Zabaleta a înregistrat performanțe uriașe la formația de pe Etihad, reușind să cucerească 6 trofee, printre care se numără două titluri în Premier League, în 2012 și 2014. Grație prestațiilor excelente din stagiunea 2012/2013, fundașul argentinian a fost inclus în echipa anului din Premier League.
Zabaleta s-a despărțit de City după 9 ani și a ajuns la o altă echipă din Premier League - West Ham.
Per total, Zabaleta a bifat 515 apariții pentru echipele de club, reușind să înscrie 14 goluri și să ofere 31 de pase decisive.
Zabaleta a adunat 58 de selecții la naționala Argentinei, debutând pe vremea când avea 20 de ani.
Meciurile din Premier League de pe Eurosport vă sunt oferite de Superbet.
Premier League
Sadio Mane vs Darwin Nunez. Iese pe plus Liverpool? Plusuri și minusuri pentru cei doi
29/06/2022 LA 11:51
Premier League
Chelsea încearcă să dea o dublă lovitură: negociază pentru doi jucători de la City
28/06/2022 LA 06:52