Pandemia de Covid-19 a dat peste cap programul din mai toate campionatele lumii, iar Premier League nu face excepție. Competiția a început mai târziu decât de obicei, iar jucătorii nu au avut parte de o perioadă de pregătire normală, astfel că aceștia au ajuns deja la o anumită saturație.
Pentru fotbaliștii marilor echipe situația este și mai delicată, aceștia fiind nevoiți să joace perioade foarte lungi din 3 în 3 zile, apărând dese accidentări din cauza suprasolicitării fizice.
Manchester City a obținut ieri o victorie categorică pe teren propriu în fața lui Burnley, dar la final Pep Guardiola a spus că elevii săi nu s-au bucurat așa cum trebuie de acest succes, ei fiind foarte apăsați din cauza programului foarte încărcat. Pentru City urmează o perioadă foarte grea, cu meciuri din 3 în 3 zile până în luna ianuarie, iar acest lucru reprezintă un motiv de îngrijorare pentru jucători, în viziunea tehnicianului spaniol.
Liga Campionilor UEFA
Manchester City are toate șansele să încheie cu bine o săptămână infernală! Primul pas a fost făcut
ACUM 5 ORE
"Problema este că jucătorii își pierd bucuria de a juca fotbal. Înainte era frumos să joci o dată sau de două ori pe săptămână cu spectatorii în tribune. Acum jucăm din 3 în 3 zile în continuu. Vom merge la Porto pentru a câștiga, iar apoi ne vom pregăti pentru meciul cu Fulham.", a declarat Guardiola la finalul partidei cu Burnley.

Manchester City are un program infernal în următoarea lună

Meciul cu Burnley a fost primul din acest sezon în care ofensiva "cetățenilor" a funcționat la parametrii doriți de managerul echipei, care a menționat că atacanții săi trebuie să continue pe aceeași linie: "Golurile ne ajută, desigur. Gabriel Jesus trebuie să înscrie goluri. Raheem Sterling când joacă trebuie să înscrie. Ei trebuie să înscrie mai multe goluri. De aceea sunt aici."
Manchester City este pe poziția a 8-a în Premier League, cu 15 puncte adunate în 9 meciuri disputate. Echipa de pe Etihad este deja calificată în primăvara Champions League, astfel că se va putea concentra pe acest final de an doar pe competiția internă, unde va juca în următoarea lună cu Fulham, Manchester United, West Bromwich, Southampton, Newcastle, Everton și Chelsea.
Meciurile din Premier League de pe Eurosport vă sunt oferite de Superbet.
Liga
La Masia a produs o nouă generaţie fabuloasă! Coincidenţele dintre Barcelona lui Pep şi cea de acum
ACUM 21 ORE
Liga Campionilor UEFA
Pochettino, două decizii super importante înainte de "finala" cu City. Ce a hotărât
ACUM O ZI