Criza provocată de epidemia de coronavirus a afectat şi cel mai bogat campionat de fotbal din Europa. Premier League ar putea pierde un miliard de lire sterline, în cazul în care sezonul 2019-2020 nu s-ar mai relua. În plus, fotbalul din Anglia s-ar putea lovi şi de alte efecte secundare.
Richard Masters, directorul executiv al Ligii Profesioniste de Fotbal, a avertizat că vor urma "pierderi importante", dacă această situaţie "se complică şi se extinde".
"Multe comunităţi ar putea să îşi piardă cluburile, cu puţine şanse de revenire", a spus şi Greg Clarke, preşedintele Federaţiei de Fotbal a Angliei, potrivit BBC.
Fotbal
"Cristiano, câţi ani ai?". Momentul când Buffon a înţeles cât de mare e CR7. Replica portughezului
09/04/2020 LA 05:21

Plată în avans din drepturile TV, semnal clar că sezonul se reia

Cluburile din Premier League au primit un ajutor nesperat, în plină pandemie de coronavirus. Deşi niciun meci nu se poate juca de aproximativ o lună, formaţiile din prima ligă engleză au primit o parte din viitoarea tranşă din drepturile tv, pentru a trece mai uşor peste perioada dificilă.
Astfel, cluburile din subsol vor încasa în această săptămână câteva milioane de euro, în timp ce Liverpool, lideul la zi, va obţine aproximativ 20 de milioane de lire. Fără îndoială că nu s-ar fi ajuns la un astfel de acord dacă nu existau semnale clare că actuala stagiune va continua, în momentul în care criza generată de coronavirus va fi depăşită.
Începând cu actualul sezon de Premier League a început un nou ciclu de 3 ani pentru drepturile TV, valoarea totală a contractului fiind de 9.2 miliarde de lire sterline. Liverpool ar urma astfel să încaseze în jur de 175 de milioane de lire sterline din drepturi TV pentru acest sezon, cel în care urmează să devină campioana Angliei pentru prima dată după 30 de ani. Și echipele din subsol câștigă sume impresionante - spre 100 de milioane de lire -, astfel că miza primei ligi engleze e imensă.
Canalele Eurosport nu sunt disponibile în rețelele Telekom și NextGen, însă ele se regăsesc în continuare la principalii operatori de pe piață. Pentru a le putea urmări din nou, vă rugăm să le solicitați operatorului Telekom, prin apel la Serviciul Relații Clienți (021.404.1234 / 0766.12.1234) sau pe canalele oficiale de comunicare ale acestuia.
Premier League
Transferul iernii, ca şi făcut! Lovitură pentru Arsenal: o altă forţă i-l suflă pe Vlahovic
ACUM 12 ORE
Premier League
Cum a ajuns Chelsea, din candidată serioasă la titlu în Premier League, o echipă de nerecunoscut
21/01/2022 LA 09:56