Brentford este cea de-a 3-a echipă promovată în Premier League. Micuța echipă vest-londoneză a câștigat finala play-off-ului din Championship contra lui Swansea, scor 2-0.
Primul gol marcat de echipa lui Thomas Frank a fost marcat de Ivan Toney, din penalty, dar această reușită a fost doar cireașa de pe tort după un sezon fantastic reușit de atacant.
Cumpărat cu numai 10 milioane de £ în vara anului trecut de la Peterborough (formație din liga a 3-a engleză), Toney a marcat 33 de goluri în acest sezon de Championship, record absolut în cel de-al 2-lea eșalon al fotbalului englez.
Premier League
Blestemul numărului "9", la Chelsea. Lukaku, ultimul de pe o listă lungă de eșecuri
30/06/2022 LA 09:21

Ivan Toney e pregătit de Premier League

Așadar, Toney va avea ocazia de a juca în Premier League și la finalul meciului de azi a declarat că este întru totul pregătit să "rupă plasele" celor mai bune echipe din Anglia.
"Abia așteptam să marchez și să fac oamenii fericiți. Acum sunt atacant de Premier League și abia aștept să înscriu goluri în prima ligă.", a spus Toney la finalul partidei cu Swansea.
Ajuns la 25 de ani, Toney a fost jucătorul lui Newcastle, dar nu a primit prea multe șanse de a-și demonstra valoarea. Atacantul a fost împrumutat de "coțofene" la mai multe echipe din eșaloanele inferioare, iar în 2018 a fost cedat definitiv la Peterborough.
Atacantul englez nu și-a pierdut însă încrederea în el chiar dacă a ajuns în Liga a 3-a și a continuat să muncească, iar rezultatele s-au văzut în scurt timp. După ce a fost golgheter în League One în stagiunea trecută a venit trasnsferul la Brentford și Toney nu a mai ratat șansa primită, făcând un sezon istoric.
Interesant este că progresul lui Toney a fost prevăzut de președintele de la Peterborough în urmă cu puțin timp: "Toney are o ambiție arzătoare de a fi cel mai bun atacant central din Premier League. Cred că va avea ocazia să demonstreze asta foarte curând, fie cu Brentford, fie dacă cineva plătește 30 sau 40 de milioane de lire sterline pentru el. El va fi golgheterul Premier League peste câțiva ani, după părerea mea.", spunea acesta pentru BBC.
Acum rămâne de văzut dacă debutul viitorului sezon din Premier League îl va prinde pe atacant tot la Brentfod. Evoluțiile sale au atras deja atenția unor cluburi mai importante din Anglia, iar politica actualului său club este de a crește jucători pentru ca apoi să-i vândă, deci nu ar fi exclus un transfer în această vară.
Premier League
Sadio Mane vs Darwin Nunez. Iese pe plus Liverpool? Plusuri și minusuri pentru cei doi
29/06/2022 LA 11:51
Premier League
Chelsea încearcă să dea o dublă lovitură: negociază pentru doi jucători de la City
28/06/2022 LA 06:52