Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Povestea lui Ivan Toney, atacantul care a contribuit decisiv la promovarea istorică a lui Brentford

Nicu Savin

Publicat 29/05/2021 la 20:24 GMT+3

Ivan Toney este omul care în numai 2 ani a reușit să ajungă din Liga a 3-a engleză până în Premier League. Atacantul de 25 de ani a marcat 33 de goluri în acest sezon de Championship, contribuind esențial la promovarea istorică a celor de la Brentford.

Ivan Toney (Brentford)

Credit imagine: Getty Images

Brentford este cea de-a 3-a echipă promovată în Premier League. Micuța echipă vest-londoneză a câștigat finala play-off-ului din Championship contra lui Swansea, scor 2-0.
Primul gol marcat de echipa lui Thomas Frank a fost marcat de Ivan Toney, din penalty, dar această reușită a fost doar cireașa de pe tort după un sezon fantastic reușit de atacant.
Cumpărat cu numai 10 milioane de £ în vara anului trecut de la Peterborough (formație din liga a 3-a engleză), Toney a marcat 33 de goluri în acest sezon de Championship, record absolut în cel de-al 2-lea eșalon al fotbalului englez.

Ivan Toney e pregătit de Premier League

Așadar, Toney va avea ocazia de a juca în Premier League și la finalul meciului de azi a declarat că este întru totul pregătit să "rupă plasele" celor mai bune echipe din Anglia.
"Abia așteptam să marchez și să fac oamenii fericiți. Acum sunt atacant de Premier League și abia aștept să înscriu goluri în prima ligă.", a spus Toney la finalul partidei cu Swansea.
Ajuns la 25 de ani, Toney a fost jucătorul lui Newcastle, dar nu a primit prea multe șanse de a-și demonstra valoarea. Atacantul a fost împrumutat de "coțofene" la mai multe echipe din eșaloanele inferioare, iar în 2018 a fost cedat definitiv la Peterborough.
Atacantul englez nu și-a pierdut însă încrederea în el chiar dacă a ajuns în Liga a 3-a și a continuat să muncească, iar rezultatele s-au văzut în scurt timp. După ce a fost golgheter în League One în stagiunea trecută a venit trasnsferul la Brentford și Toney nu a mai ratat șansa primită, făcând un sezon istoric.
Interesant este că progresul lui Toney a fost prevăzut de președintele de la Peterborough în urmă cu puțin timp: "Toney are o ambiție arzătoare de a fi cel mai bun atacant central din Premier League. Cred că va avea ocazia să demonstreze asta foarte curând, fie cu Brentford, fie dacă cineva plătește 30 sau 40 de milioane de lire sterline pentru el. El va fi golgheterul Premier League peste câțiva ani, după părerea mea.", spunea acesta pentru BBC.
Acum rămâne de văzut dacă debutul viitorului sezon din Premier League îl va prinde pe atacant tot la Brentfod. Evoluțiile sale au atras deja atenția unor cluburi mai importante din Anglia, iar politica actualului său club este de a crește jucători pentru ca apoi să-i vândă, deci nu ar fi exclus un transfer în această vară.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Promo
Promo