Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Mesajul clubului Liverpool pentru suporterii săi, după "fiesta" din centrul orașului

Cosmin Cioboata

Publicat 27/06/2020 la 13:34 GMT+3

Premier League | Liverpool a câștigat primul titlu de campioană a Angliei, după o pauză de 30 de ani, iar bucuria fanilor "cormorani" a atins cote maxime vineri seară.

Premier League | Liverpool a câștigat titlul de campioană

Credit imagine: Getty Images

Liverpool și-a asigurat mult râvnitul trofeu joi seară, după ce Manchester City, formația aflată pe locul secund în Premier League, a pierdut pe terenul lui Chelsea. Fanii lui Liverpool au dat frâu liber emoțiilor și au sărbătorit în centrul orașului vineri seară, în ciuda restricțiilor impuse de autorități, în contextul pandemiei de coronavirus. Mii de oameni au cântat, au aprins torțe și fumigene și s-au bucurat pentru o performanță așteptată timp de 3 decenii.
În ciuda atmosferei superbe pe care au creat-o, fanii "cormorani" au intrat în vizorul autorităților locale, precum și al conducerii lui Liverpool. Cele două părți le cer suporterilor să continue sărbătoarea în casele lor, pentru a evita creșterea numărului de cazuri cu Covid-19.
Potrivit Mirror, situația a scăpat de sub control aseară, în momentul în care flăcările au început să iasă din clădirea istorică Liver Building. Poliția din Merseyside a intervenit prompt și a risipit mulțimea adunată în zona Pier Head. De asemenea, la locul incendiului și-au făcut apariția și 20 de ambulanțe, în timp ce un elicopter al poliției a survolat pe deasupra orașului în timpul nopții.

Mesajul clubului Liverpool pentru fanii săi, după sărbătoarea din centrul orașului

În urma evenimentelor petrecute vineri seară, clubul Liverpool a emis un comunicat oficial în care le solicită fanilor să nu mai sărbătorească pe străzi. Mai mult, conducerea "cormoranilor" a numit comportamentul suporterilor drept "complet inacceptabil", ținând cont de situația actuală generată de pandemie.
"De-a lungul acestei săptămâni, Liverpool FC, Poliția din Merseyside, Consiliul orașului Liverpool și Spirit of Shankly (n.r. - sindicatul suporterilor lui Liverpool) au lucrat împreună pentru a le reaminti oamenilor, în mod constant, că regiunea noastră este în continuare afectată de pandemia de Covid-19 și i-a rugat să sărbătoarească în siguranță câștigarea titlului din Premier League.
Câteva mii de suporteri s-au adunat vineri (26 iunie), în Pier Head, iar unii au ales să ignore regulile de distanțare socială, riscând siguranța publică. Orașul nostru se află în continuare într-o criză de sănătate publică, iar acest comportament este complet inacceptabil.
Pericolul unui nou apogeu al pandemiei de Covid-19 încă există, iar noi trebuie să lucrăm împreună pentru a fi siguri că nu ștergem cu buretele tot ce am realizat în oraș în timpul carantinei. Când va fi posibil, vom organiza o paradă la care toată lumea va putea participa. Până atunci, siguranța orașului și a cetățenilor continuă să fie prioritatea noastră principală.", este comunicatul emis de Liverpool FC.
La rândul său, primarul orașului Liverpool, Joe Anderson, i-a rugat pe suporteri să evite aglomerările de pe străzi, pentru a evita un focar de infecții cu Covid-19:
"Sunt extrem de îngrijorat în legătură cu scenele de aseară, din Pier Head. Apreciez faptul că fanii lui Liverpool vor să sărbătorească, dar vă rog, pentru propria siguranță și a celorlalți, mergeți și sărbătoriți acasă. Covid-19 reprezintă în continuare un risc major, iar orașul nostru a pierdut deja prea mulți oameni din cauza virusului.", a scris Joe Anderson, pe contul de Twitter.
Program weekend
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Promo
Promo