Kevin De Bruyne, Raheem Sterling, Phil Foden și autogolul lui Alex Oxlade-Chamberlain au făcut diferența în această seară, în primul meci al "cormoranilor" din postura de câștigătoare matematică a titlului.
Pep Guardiola a fost impresionat de jocul elevilor săi, în special de cel prestat de Kevin De Bruyne. Managerul lui City a avut cuvinte de laudă și pentru adversara din această seară, căreia "cetățenii" i-au predat coroana de campioană a Angliei. Mai mult, Guardiola a dezvăluit că Liverpool este cea mai puternică echipă pe care a întâlnit-o de-a lungul carierei sale:
Mi-a plăcut foarte mult jocul echipei mele, din toate punctele de vedere. Am încercat să jucăm fotbal, să riscăm în fața celei mai bune echipe pe care am întâlnit-o în viața mea. Reușesc să facă un pressing extrem de avansat, au viteză în joc și mult curaj. Noi am avut posibilitatea să-i pedepsim, cu ajutorul lui Kevin (n.r. - De Bruyne) care reușește să facă conexiuni de joc excelente. | Pep Guardiola
Premier League
Nottingham Forest, super-campioana uitată care bate la porțile Premier League
IERI LA 10:38

Premier League | Manchester City - Liverpool 4-0. De Bruyne a egalat performanța lui Cesc Fabregas

De Bruyne a deschis scorul în minutul 25, din penalty, după un fault comis de Joe Gomez asupra lui Raheem Sterling. Belgianul a transformat fără emoții, cu un șut plasat în stânga portarului Alisson. 10 minute mai târziu, Sterling s-a aflat din nou în prim-plan. De această dată, fostul atacant al lui Liverpool a reușit să marcheze cu un șut trimis elegant lângă bară, printre Alisson și Gomez.
A fost primul gol înscris de Sterling împotriva lui Liverpool, în 9 confruntări.
Formația lui Pep Guardiola a intrat cu 3-0 la vestiare, după ce Foden și-a trecut și el numele pe lista marcatorilor. Puștiul lui City a rămas în poziție excelentă în careul lui Liverpool, după o combinație splendidă cu De Bruyne. Foden a trimis puternic pe centrul porții, fără speranțe pentru Alisson.
A fost al 17-le assist reușit de Kevin De Bruyne în sezonul curent. Belgianul a egalat performanța lui Cesc Fabregas, de a trimite cel puțin 17 pase decisive în sezoane multiple. Mijlocașul lui City a reușit alte 18 assist-uri în stagiunea 2016/2017, în timp ce Fabregas bifa 17 assist-uri în sezonul 2007/2008 și 18 în stagiunea 2014/2015.

Premier League | Alisson, la primul meci în care încasează 4 goluri, în poarta lui Liverpool

Scorul final a fost stabilit în minutul 66, când Oxlade-Chamberlain și-a trimis mingea în proprie poartă, în încercarea de a respinge șutul lui Sterling.
A fost primul meci în care Alisson a primit 4 goluri de când se află la Liverpool. Ultima oară când brazilianul înregistra această contraperformanță se întâmpla în 2018, pe vremea când evolua la AS Roma, chiar în fața actualei sale echipe.
A fost a doua înfrângere a lui Liverpool în actualul sezon din Premier League, după cea cu Watford din luna februarie. În ciuda rezultatului dur de pe Etihad, trupa lui Jurgen Klopp păstrează un avans uriaș, de 20 de puncte, față de Manchester City.
Mai jos, cele 3 goluri marcate de Manchester City în prima repriză, din tot atâtea șuturi expediate pe poarta lui Liverpool:

Premier League | Manchester City, 3 goluri din 3 șuturi la poarta lui Liverpool, în prima repriză

Premier League
Jurgen Klopp, peste Guardiola! Germanul a fost desemnat "Antrenorul anului" în Anglia
IERI LA 07:39
Premier League
Liverpool şi Aston Villa, mutări "fulger"! Două transferuri confirmate, în Premier League
23/05/2022 LA 12:20