Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Revoluție la United: pleacă 12 jucători, buget "nelimitat" de transferuri. Cum vor arăta "diavolii"

Cristian Mihală

Publicat 08/04/2022 la 10:10 GMT+3

Manchester United e pregătită de o adevărată revoluție la nivel de lot, odată cu noua eră, în care vrea să intre avându-l la cârmă pe Erik ten Hag.

Paul Pogba und Cristiano Ronaldo

Credit imagine: Getty Images

Fără titlu de la plecarea lui Sir Alex Ferguson, Manchester United e pregătită să își restructureze lotul din temelii. Echipa e în acest moment în mare pericol să rateze un loc de Champions League, iar diferența dintre ea și cele două mari formații din Premier League care se bat la titlu, City și Liverpool, e una enormă.
Oficialii de pe Old Trafford au făcut din Erik ten Hag, antrenorul lui Ajax, principala țintă pentru la vară, garantându-i olandezului un buget de transferuri fără precedent, care să îl ajute să restructureze lotul din temelii.

12 jucători vor pleca de la Manchester United

Vara lui 2022 va fi una a marilor schimbări pe "Teatrul Viselor", în contextul în care mulți dintre jucători și-au arătat limitele și nu mai sunt variante de viitor pentru "diavoli".
Paul Pogba, Jesse Lingard, Edinson Cavani, Juan Mata, Tahith Chong și Lee Grant vor pleca sigur, aceștia fiind la final de contract.
Potrivit The Mirror, lor li se vor mai adăuga cel puțin alți 6 fotbaliști: Anthony Martial, Donny van de Beek, Dean Henderson, Phil Jones, Axel Tuanzebe și Eric Bailly vor toți să părăsească clubul, nemulțumiți că nu joacă. Probabil Dean Henderson va fi păstrat, existând deja semnale că tânărul goalkeeper va fi varianta numărul unu pentru poarta lui United în era "Ten Hag", în ciuda formei din acest sezon a lui De Gea.
O situație aparte e cea a lui Cristiano Ronaldo. În măsura în care United va rata Liga Campionilor, portughezul nu va mai dori să rămână, el neconcepând să nu evolueze în competiția sa preferată, unde deține recordul celor mai multe goluri înscrise, în toată istoria întrecerii.

Ten Hag vine la United cu cei mai buni jucători de la Ajax

Erik ten Hag va veni pe Old Trafford, potrivit sursei citate, cu cel puțin 3 jucători de la actuala echipă, pe care a dus-o acum 3 ani până în semifinalele Ligii Campionilor. Mazraoui va fi cel mai ușor de adus, fiind la final de contract cu "lăncierii", dar pentru ceilalți doi jucători doriți la United se vor cheltui sume uriașe. Astfel, sursa citată notează că pentru fundașul central Timber (20 de ani), șefii "diavolilor" vor pune la bătaie aproximativ 70 de milioane de euro. Brazilianul Antony (12 goluri și 12 assisturi pentru Ajax în acest sezon) e un alt pariu al tehnicianului batav, iar United e dispusă să plătească aproximativ 50 de milioane de euro pentru jucătorul de 22 de ani.
Locul lui Pogba de la mijlocul terenului va fi ocupat, foarte probabil, de Kalvin Phillips, mijlocașul lui Leeds care a devenit titular în naționala lui Southgate. În fine, în atac, în măsura în care Ronaldo va pleca, va fi adus posibil Darwin Nunez. Vârful de 22 de ani a marcat 26 de goluri în 32 de partide pentru Benfica, în acest sezon, dar lusitanii cer o avere pentru starul lor: 100 de milioane de euro.
Cum ar putea arăta United anul viitor, potrivit The Mirror:
  • Henderson - Mazraoui, Timber, Maguire, Shaw - Philips, Fred - Antony, Bruno Fernandes, Sancho - Ronaldo (Darwin Nunez)
Manchester United are un meci extem de important în acest weekend, pe Goodison Park, cu Everton. Dacă nu vor învinge formația lui Lampard, "diavolii" ar mai rămâne doar cu șanse teoretice la locul 4 în Premier League.
Program Premier League 8, 9, 10 aprilie 2022
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Distribuie acest articol
Promo
Promo