UPDATE // Ruben Dias este noul jucător al lui Manchester City! Fundașul portughez a fost prezentat oficial de vicecampioana din Premier League. "Cetățenii" le-au plătit 70,4 milioane de euro celor de la Benfica.
Ruben Dias a semnat un contract valabil pe 6 ani cu Manchester City. În tranzacție a fost inclus și Nicolas Otamendi. Fundașul argentinian va merge la Benfica pentru a umple golul lăsat de noua achiziție a lui City, în schimbul a 15 milioane de euro.
Premier League
Blestemul numărului "9", la Chelsea. Lukaku, ultimul de pe o listă lungă de eșecuri
30/06/2022 LA 09:21
Ruben Dias, jucător cu 19 apariții la naționala Portugaliei, a oferit și o primă reacție la prezentarea oficială:
"Sunt genul de jucător care iubește să câștige, un jucător de echipă, care joacă pentru suporteri. Îmi place să mă simt ca într-o familie la club, lucru pe care l-am simțit încă din primele momente petrecute la Manchester City.", a spus Ruben Dias, noul fundaș al lui City.
Știrea inițială
Guardiola a căutat intens în această vară un fundaș care să-i poată rezolva problemele chinuitoare din sezonul precedent. S-a vorbit mult despre Koulibaly, Gimenez și Kounde, însă în cele din urmă "cetățenii" s-au hotărât asupra lusitanului Ruben Dias, care a impresionat atât la Benfica, cât și la națională.
Aseară, Benfica a anunțat transferul lui Ruben Dias la Manchester City, în schimbul sumei de 65 milioane de lire + Nicolas Otamendi. Inițial, vicecampioana din Premier League va plăti 62 milioane de lire, urmând să ofere alte 3 sub formă de bonusuri. În același timp, Benfica va plăti separat 13,6 milioane de lire pentru Otamendi, fundașul care a ieșit din planurile lui Guardiola.
Guardiola consideră că principalul motiv pentru care echipa sa n-a reușit să se impună în UEFA Champions League este reprezentat de slăbiciunile din linia defensivă. Accidentările și nesiguranța lui Stones sau Laporte au jucat un rol decisiv în parcursul formației de pe Etihad în ultimele sezoane din cupele europene.
După multe căutări și negocieri, City a ajuns la varianta Ruben Dias. Crescut de Benfica, fundașul de 23 de ani a debutat la prima echipă a portughezilor în 2017. De atunci, el a devenit o piesă de bază în primul "11" de pe Da Luz, adunând 137 de apariții. Dias a înscris și 12 goluri pentru Benfica.

De ce l-a ales Manchester City pe Ruben Dias?

Ruben Dias are doar 23 de ani și este deja un om de bază în naționala Portugaliei. Fundașul central crescut de Benfica este titular de trei sezoane la echipa de pe Da Luz și are o calitate pe care Guardiola o cere insistent la toți fotbaliștii săi: un joc excelent de picior.
În ultimii 2 ani, Ruben Dias a fost titular și la naționala Portugaliei, iar în 2019 a fost ales omul meciului în finala Nations League câștigată cu 1-0 în fața Olandei.
Un alt factor important este cel financiar. Prețul de 65 de milioane de lire + Otamendi este mai scăzut decât cel pe care Manchester City era îndemnată să-l plătească pentru Jules Kounde (Sevilla), Gimenez (Atletico Madrid) sau Koulibaly (Napoli). În același timp, niciunul dintre cluburile celor 3 nu acceptau intrarea în ecuație a transferului argentinianului Nicolas Otamendi. Fundașul de 32 de ani a jucat 4 ani la Porto, între 2010 și 2014 și are o carte de vizită bună pentru portughezii de la Benfica.
Manchester City a avut 9 înfrângeri în sezonul precedent din Premier League, mai multe decât United, rivala din oraș. Acest lucru l-a nemulțumit teribil pe Guardiola. Accidentarea gravă a lui Laporte a dezechilbrat tot blocul defensiv, iar retragerea pe acea poziție a lui Fernandinho nu a fost cea mai eficientă soluție. Primul adus a fost Nathan Ake pentru 45 de milioane de la retrogradata Bournemouth, dar Guardiola nu avea cum să fie mulțumit doar cu atât.
Meciurile din Premier League de pe Eurosport vă sunt oferite de Superbet.
Premier League
Sadio Mane vs Darwin Nunez. Iese pe plus Liverpool? Plusuri și minusuri pentru cei doi
29/06/2022 LA 11:51
Premier League
Chelsea încearcă să dea o dublă lovitură: negociază pentru doi jucători de la City
28/06/2022 LA 06:52