Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Slaven Bilic a fost demis de la West Brom! Sam Allardyce, favorit să-i ia locul

Cosmin Cioboata

Actualizat 16/12/2020 la 14:53 GMT+2

Slaven Bilic a fost demis de pe banca lui West Brom, după 13 etape trecute din noul sezon din Premier League.

Slaven Bilic

Credit imagine: Getty Images

OFICIAL. West Brom a anunțat despărțirea de Slaven Bilic, managerul aflat la cârma echipei începând din vara anului 2019. Astfel, croatul devine primul antrenor demis din Premier League în sezonul curent.
"West Bromwich Albion s-a despărțit astăzi de managerul Slaven Bilic. Membrii staff-ului său tehnic, Dean Računica, Danilo Butorović și Julian Dicks, au părăsit la rândul lor clubul. Vrem să le mulțumim lui Slaven și staff-ului său pentru eforturile depuse și le urăm numai bine în viitor", se arată în comunicatul emis de West Brom.
Știrea inițială
West Brom a promovat în Premier League în această vară, însă diferența dintre Championship și cel mai puternic campionat din lume și-a spus încă o dată cuvântul. Formația pregătită de Slaven Bilic a câștigat un singur meci în noua stagiune, reușind să acumuleze 7 puncte. După 13 etape, West Brom se află pe penultimul loc în Premier League, iar răbdarea conducătorilor chinezi a ajuns la sfârșit.

Slaven Bilic, primul manager demis din actualul sezon de Premier League! Croatul s-a despărțit de West Brom

Potrivit Daily Mail, Bilic urmează să fie demis de la West Brom în cursul zilei de astăzi, devenind primul manager care își părăsește prematur postul în noul sezon din Premier League.
Managerul croat va participa la o ședință cu patronii clubului, în urma căreia vor încheia colaborarea. Vestea a venit în miez de noapte, la scurt timp după ce West Brom a produs o surpriză uriașă, pe terenul lui Manchester City.
Trupa lui Bilic a smuls un punct pe Etihad, scor 1-1, rezistând eroic în fața atacurilor formației lui Guardiola.

Sam Allardyce, favorit să-i ia locul lui Slaven Bilic la West Brom

Patronii chinezi ai lui West Brom i-au găsit deja înlocuitor lui Bilic. Sam Allardyce ar urma să fie numit pe banca penultimei clasate din Premier League. De-a lungul carieriei, acesta a mai pregătit echipe precum Sunderland, Crystal Palace și Everton.
Allardyce ar urma să-l aducă la West Brom și pe asistentul său de încredere, Sammy Lee. Allardyce are mare experiență în fotbalul englez, locul unde a profesat întreaga carieră de manager, fără să câștige însă vreun trofeu.
Cea mai mare performanță înregistrată pe banca tehnică a avut loc în 2012, când a reușit promovarea în Premier League alături de West Ham. Atunci, formația londoneză a câștigat playoff-ul din Championship, învingându-le pe Cardiff și Blackpool.
Prin urmare, aventura lui Slaven Bilic la cârma lui West Brom este ca și încheiată. Croatul a fost numit pe banca echipei în vara anului 2019. Cu Bilic la conducere, West Brom a reușit promovarea în Premier League în această vară, după ce s-a clasat la limită pe locul 2 în Championship, la numai 2 puncte deasupra poziției a 3-a.
Slaven Bilic a condus-o pe West Brom în 65 de meciuri, înregistrând 26 de victorii, 21 de remize și 18 înfrângeri.
Meciurile din Premier League de pe Eurosport vă sunt oferite de Superbet.
Premier League
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Promo
Promo