Stagiunea din Anglia se va relua în iunie, în spatele ușilor închise. Cel puțin asta susține Daily Mail, care anunță că Liga Profesionistă Engleză a informat deja toate cluburile că jucătorii vor putea să revină la antrenamente de pe 16 mai. Mai mult, există posibilitatea ca fotbaliștii să se poată pregăti chiar mai devreme, în funcție de cum va evolua criza coronavirus.
Cert e că planul în acest moment e ca după jumătatea lunii viitoare, cel mai puternic campionat din lume să revină, urmând ca toate etapele până la finalul sezonului să se termine în doar 56 de zile.
Fotbaliștii nu vor mai beneficia ulterior de o vacanță, astfel încât viitorul sezon să nu fie foarte tare afectat. Concret, după ce stagiunea în curs se va termina, va fi o pauză foarte scurtă înainte de începutul noului sezon.
Bundesliga
Gotze și-a anunțat plecarea de la Dortmund! Mijlocașul german s-ar putea reuni cu Klopp la Liverpool
10/04/2020 LA 08:03

Semnal clar că sezonul din Premier League se reia, încă de ieri

Premier League ar fi pierdut un miliard de lire sterline, în cazul în care sezonul 2019-2020 nu s-ar mai relua. În plus, fotbalul din Anglia s-ar fi lovit şi de alte efecte secundare.
Richard Masters, directorul executiv al Ligii Profesioniste de Fotbal, a avertizat că vor urma "pierderi importante", dacă această situaţie "se complică şi se extinde".
"Multe comunităţi ar putea să îşi piardă cluburile, cu puţine şanse de revenire", a spus şi Greg Clarke, preşedintele Federaţiei de Fotbal a Angliei, potrivit BBC.
Cluburile din Premier League au primit deja un ajutor nesperat, în plină pandemie de coronavirus. Deşi niciun meci nu se poate juca de aproximativ o lună, formaţiile din prima ligă engleză au primit o parte din viitoarea tranşă din drepturile tv, pentru a trece mai uşor peste perioada dificilă.
Astfel, cluburile din subsol vor încasa în această săptămână câteva milioane de euro, în timp ce Liverpool, lideul la zi, va obţine aproximativ 20 de milioane de lire. Fără îndoială că nu s-ar fi ajuns la un astfel de acord dacă nu existau semnale clare că actuala stagiune va continua, în momentul în care criza generată de coronavirus va fi depăşită.
Începând cu actualul sezon de Premier League a început un nou ciclu de 3 ani pentru drepturile TV, valoarea totală a contractului fiind de 9.2 miliarde de lire sterline. Liverpool ar urma astfel să încaseze în jur de 175 de milioane de lire sterline din drepturi TV pentru acest sezon, cel în care urmează să devină campioana Angliei pentru prima dată după 30 de ani. Și echipele din subsol câștigă sume impresionante - spre 100 de milioane de lire -, astfel că miza primei ligi engleze e imensă.
Canalele Eurosport nu sunt disponibile în rețelele Telekom și NextGen, însă ele se regăsesc în continuare la principalii operatori de pe piață. Pentru a le putea urmări din nou, vă rugăm să le solicitați operatorului Telekom, prin apel la Serviciul Relații Clienți (021.404.1234 / 0766.12.1234) sau pe canalele oficiale de comunicare ale acestuia.
Premier League
OFICIAL - Rafa Benitez, dat afară de Everton. Un fost jucător legendar, aproape să îi ia locul
16/01/2022 LA 15:11
Premier League
Se "trezeşte" Liverpool! Klopp e gata să plătească o sumă impresionantă pentru "Firmino al Franţei"
16/01/2022 LA 12:53