Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Solskjaer e OUT dacă pierde cu City, iar Conte nu mai e disponibil. Cine vine în locul lui Ole la United

Cristian Mihală

Publicat 03/11/2021 la 08:25 GMT+2

Ole Gunnar Solskjaer a fost salvat de Ronaldo în Champions League, însă postul său e în mare pericol în continuare. Un eșec cu City, sâmbătă, ar putea însemna ultimul meci al norvegianului pe banca echipe de pe Old Trafford. Antonio Conte nu mai e disponibil, dar oficialii "diavolilor" tatonează tot mai serios varianta Brendan Rodgers.

Ole Gunnar Solskjaer

Credit imagine: Getty Images

După eșecul istoric cu Liverpool, 0-5, Solskjaer a fost la un pas să fie demis, intervenția lui Alex Ferguson oferindu-i "timp" pentru a repara lucrurile. Se părea că Ole poate scoate echipa din criză, odată cu victoria contra lui Spurs, 3-0, dar partida din Champions League, cu Atalanta, 2-2, a arătat din nou neputința din jocul lui United. "Diavolii" au fost dominați clar de o formație a lui Gasperini care a controlat jocul și doar norocul și Ronaldo au făcut ca United să nu piardă și să coboare pe 3 în grupa de UCL.
Golul din prelungiri al lui Ronaldo, cu Atalanta, maschează într-o oarecare măsură evoluția foarte slabă a oaspeților, însă șefii par deciși să ia atitudine, în cazul unui eșec cu City, sâmbătă. Astfel, presa engleză scrie că sunt șanse mari ca Ole să fie demis, dacă "cetățenii" se vor impune. Iar șansele să se întâmple acest lucru sunt destul de mari, judecând după ce a arătat trupa de pe Old Trafford în ultima lună și jumătate. "Dacă United va juca așa cum a făcut-o cu Atalanta, iar va di distrusă. Va lua 3, 4, 5 goluri", a fost verdictul dur al legendei clubului, Rio Ferdinand, după meciul de aseară.

Brendan Rodgers, aproape de Manchester United

Jurnaliștii englezi notează că Brendan Rodgers este marele favorit să îl înlocuiască pe Solskjaer, în condițiile în care Antonio Conte nu mai este o soluție. Italianul a fost în cărți să vină la United după eșecul cu Liverpool, dar între timp a semnat până în 2023 cu Tottenham.
Variantele ideale pentru șefii lui United sunt Zidane sau Ten Haag, dar ambii sunt aproape imposibil de adus în acest moment. Ca atare, în ultima săptămână contactele între șefii "diavolilor" și reprezentanții managerului lui Leicester au fost tot mai multe și există semnale pozitive că acesta ar dori să vină pe Old Trafford.
Omul care a fost aproape de titlu cu Liverpool și care acum impresionează la cârma lui Leicester e văzut mult mai pe stilul lui United decât Conte, de către conducere, astfel că, din acest punct de vedere, pierderea tehnicianului italian poate fi trecută cu vederea. Nord-irlandezul a fost dorit și de noii patroni ai lui Newcastle, iar acesta a refuzat postul, chiar dacă salariul i-ar fi crescut exponențial. Asta pentru că fusese deja contactat de oficialii lui United și perspectiva antrenării unei formații atât de mari îi surâde.
Spre deosebire de Jurgen Klopp, Pep Guardiola sau Diego Simeone, care se remarcă printr-un stil aparte, Brendan Rodgers nu poate fi definit prin câteva cuvinte cheie. El nu are un stil de joc căruia să-i rămână fidel, propunând un stil tactic adaptiv, flexibil și tocmai de aceea jocul lui Leicester nu poate fi deslușit foarte ușor de specialiști. Exact în asta stă parte din geniul nord-irlandezului, care poate să fie o alegere inspirată pentru oficialii lui United.
Soarta lui Solskjaer depinde, așadar, de partida de sâmbătă, transmisă în direct de Eurosport 1, de la 14:30.
Programul transmisiunilor Eurosport în a 11-a etapă de Premier League 2021/2022
LG îți aduce mai aproape transmisiunile Eurosport din sporturile de iarnă.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Promo
Promo