Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Transfer istoric în Anglia! S-a bătut palma pentru cel mai scump jucător venit din Championship

Cristian Mihală

Publicat 08/09/2020 la 17:42 GMT+3

Aston Villa s-a înțeles cu Brentford pentru transferul atacantului Ollie Watkins. Mutarea va fi un record pentru Villa, dar și pentru un transfer făcut în istoria Championship: 31 de milioane de euro.

Ollie Watkins va juca în noul sezon de Premier League pentru Aston Villa

Credit imagine: Eurosport

Dean Smith va avea la dispoziție în noul sezon de Premier League, care se reia în acest weekend, de un vârf extrem de interesant.
Villa a suferit enorm în stagiunea precedentă, chiar dacă după promovare s-au făcut investiții de 140 de milioane de lire. Wesley, atacantul titular s-a accidentat grav, contra lui Burnley, după Boxing Day, iar formația a suferit enorm în plan ofensiv. Mbwana Samatta a fost adus în ianuarie de la Genk, dar sportivul din Tanzania nu a dat randament, reușind doar două goluri în jumătatea de sezon petrecută pe Villa Park.
Echipa s-a scăpat in-extremis de la retrogradare, iar acum vrea să nu mai aibă emoții. Până acum nu s-au făcut investiții masive, dar patronii sunt deciși să investească foarte mult pentru cele 2-3 posturi considerate deficitare.

Transfer istoric pentru Aston Villa

Marea problemă e în atac, dar aceasta va fi rezolvată, în teorie, odată cu aducerea lui Ollie Watkins. Atacantul a fost aproape să o ducă pe Brentford în Premier League, dar a ratat play-off-ul. El a fost curtat intens în această perioadă de mercato de Spurs, Palace și West Ham, dar în cele din urmă Villa a fost cea care a satisfăcut pretențiile financiare ale lui Brentford.
Daily Mail anunță că părțile au bătut palma în această dimineață pentru 31 de milioane de euro, sumă care poate ajunge la 36,5 milioane, în funcție de randamentul jucătorului și de obiectivele echipei în noua stagiune. Este cel mai scump transfer din istoria lui Aston Villa și totodată se bifează un record pentru Championship: niciodată în istoria ligii a doua engleze, un jucător nu a fost transferat pe o asemenea sumă.
În vârstă de 24 de ani, Watkins a ajuns la Brentford în 2017 pentru doar 2 milioane de euro. De atunci, a adunat 132 de partide pentru formația din Championship, reușind 45 de goluri. Este un fotbalist extrem de versatil, care poate juca atât ca vârf împins, dar și ca "9" fals sau chiar atacant de bandă.
picture

Premier League se întoarce din 12 septembrie la Eurosport

Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Promo
Promo