Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Trei legende ale lui Arsenal au intrat în echipa miliardarului care vrea să cumpere clubul londonez

Nicu Savin

Actualizat 26/04/2021 la 11:50 GMT+3

Suporterii lui Arsenal îl contestă vehement pe actualul proprietar al clubului, Stan Kroenke, punând presiune pe acesta pentru a vinde clubul. Există deja un potențial cumpărător, care are un imens avantaj, fiind susținut de 3 dintre cei mai importanți jucători din istoria "tunarilor".

Bergkamp, Pires și Henry (sezonul 2003-2004)

Credit imagine: Getty Images

Arsenal a fost printre echipele care au dorit înființarea Super Ligii Europei, iar acest lucru a atras numeroase proteste din partea fanilor. Acestea nu au încetat nici după ce Super Liga a eșuat din fașă, iar suporterii îi cer insistent actualului proprietar să vândă clubul, deoarece felul în care acesta este condus nu este prolific performanței în viziunea fanilor.
Daniel Ek, proprietarul Spotify, și-a manifestat cu câteva zile în urmă interesul de a cumpera clubul londonez. Omul de afaceri suedez are o avere de 4,5 miliarde de dolari și intenționează să cumpere un club de fotbal de talie mondială.
Pentru a-și face misiunea mai ușoară a apelat la foste glorii ale "tunarilor". Conform Daily Mail, se pare că proiectul propus de suedez este unul de mare anvergură, deoarece 3 dintre cei mai mari fotbaliști din istoria lui Arsenal au acceptat să intre în echipa lui Ek, făcând lobby pentru ca acesta să devină proprietar.

Henry, Vieira și Bergkamp, în echipa lui Daniel Ek

Este vorba despre Thierry Henry, proaspăt inclus în Hall of Fame-ul Premier League, Patrick Vieira și Dennis Bergkamp. Toți cei 3 au făcut parte din marea echipă a lui Arsenal de la începutul anilor 2000, care a reușit să câștige Premier League fără să piardă vreun meci (2003-2004).
Conform sursei citate, contribuția lui Hanry, Vieira și Begkamp nu se va rezuma doar la ajutorul oferit lui Danil Ek să cumpere clubul. Aceștia vor îndeplini diferse funcții la Arsenal dacă suedezul va deveni proprietar.
Conform Forbes, Arsenal este considerat al 8-lea cel mai valoros club din lume, fiind evaluat la 2,88 miliarde de dolari.
Clasamentul cluburilor europene
  • 1. Barcelona 4.76 miliarde
  • 2. Real Madrid 4.75 miliarde
  • 3. Bayern Munchen 4.21 miliarde
  • 4. Manchester United 4.2 miliarde
  • 5. Liverpool 4.1 miliarde
  • 6. Manchester City 4 miliarde
  • 7. Chelsea 3.2 miliarde
  • 8. Arsenal 2.88 miliarde
  • 9. PSG 2.5 miliarde
  • 10. Tottenham 2.3 miliarde
Meciurile din Premier League de pe Eurosport vă sunt oferite de Superbet.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Promo
Promo