Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

United, ofertă de 150 de milioane de euro pentru Ansu Fati. Răspunsul Barcelonei

Cristian Mihală

Actualizat 21/11/2020 la 17:50 GMT+2

Jurnaliștii de la sport.es au dezvăluit că Manchester United a făcut, la finalul perioadei de mercato, o ofertă de 150 de milioane de euro pentru Ansu Fati. "Diavolii" ar fi fost gata să stabilească recordul Premier League în materie de transferuri, dar oficialii Barcelonei nici nu au vrut să audă de o asemenea variantă.

Ansu Fati - Barcellona-Dinamo Kiev - Champions League 2020/2021 - Getty Images

Credit imagine: Getty Images

Ansu Fati este un om al recordurilor de precocitate și mulți anticipează că va avea un viitor strălucit. Chiar și în aceste condiții, o ofertă de 150 de milioane de euro pentru un tânăr de doar 18 ani, surprinde. Cum la fel ar putea fi etichetată și decizia conducerii clubului catalan de a refuza pe loc oferta, chiar dacă aceasta e una incredibilă, mai ales în contextul crizei generate de pandemia de coronavirus.
Manchester United vrea să revină în elita fotbalului englez și e gata de achiziții importante pentru a-i oferi lui Solskjaer un lot care să concureze cu Liverpool și City. Totuși, "diavolii" par să se axeze pe un proiect de durată și țintesc doar fotbaliști foarte tineri. În lotul norvegianului se află deja o mulțime de fotbaliști extrem de tineri, unii dintre ei care deja au confirmat, deși au 25 de ani sau mai puțin: Bruno Fernandes, Daniel James, McTominay, Martial, Rashford sau Greenwood. Până să meargă pe "pista" Ansu Fati, United a fost legată de o altă viitoare mare stea a fotbalului mondial: Jadon Sancho, de la Dortmund.

Barcelona a respins categoric orice ofertă pentru Ansu Fati

Tentativa formației de pe Old Trafford de a-l aduce pe Fati e deja cunoscută, la începutul verii oficialii englezi făcând o ofertă de 100 de milioane de euro. După ce au văzut că cei din conducerea Barcelonei au refuzat atât de ușor oferta, brianicii au oferit cu 50% mai mult, dar nici de această dată răspunsul nu a fost diferit.
Chiar dacă prețul e unul uriaș și e discutabil dacă Barcelona a făcut sau nu alegerea bună, conducerea blaugrana a avut cu siguranță în minte și posibila despărțire de Messi. Argentinianul ar putea să părăsească în vară Catalunya, fiind la final de contract, iar Fati e văzut fotbalistul care poate duce Barcelona în noua eră. Mulți deja compară situația Ronaldinho - Messi cu Messi - Fati: așa cum argentinianul a dus mai departe "ștafeta" predată de "Dințos", se așteaptă ca șocul plecării/retragerii lui Messi să fie atenuat de evoluțiile excelente ale lui Ansu Fati.
Jucătorul de 18 ani a fost cel mai bun fotbalist al lui Koeman din acest sezon, semn că boardul Barcelonei nu a greșit când a refuzat oferta lui United. Ibericul de 18 ani are 5 goluri și 4 assisturi în 10 partide, în toate competițiile, dar momentan e indisponibil o perioadă lungă. El a fost operat și va reveni abia în primăvară.
În ceea ce o privește pe United, "diavolii" au reușit să se acopere oarecum ofensiv în ultima zi a perioadei de mercato, aducându-l pe Edinson Cavani.
Meciurile din Premier League de pe Eurosport vă sunt oferite de Superbet.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Distribuie acest articol
Promo
Promo