În ciuda intrării criminale a lui Pickford, portarul lui Everton, arbitrul central și cel din camera VAR n-au intervenit. Motivul? Van Dijk se afla în offside în momentul în care a fost lovit de goalkeeper.
David Coote, arbitrul din camera VAR, a decis să nu analizeze faza - deși ar fi trebuit, potrivit regulamentului - iar jocul s-a reluat fără ca Pickford să fie avertizat. Van Dijk a părăsit cu greu terenul, iar în locul său a intrat Joe Gomez.
În urma erorii făcute, David Coote a fost scos de pe lista arbitrilor din camera VAR în următoarea etapă din Premier League. El va îndeplini rolul celui de-al 4-lea oficial (arbitru de rezervă) în confruntarea dintre West Ham și Manchester City (24 octombrie).
Premier League
Cum a ajuns Chelsea, din candidată serioasă la titlu în Premier League, o echipă de nerecunoscut
21/01/2022 LA 09:56
Până acum, Coote a îndeplinit în fiecare rundă din noul sezon rolul de arbitru VAR sau de arbitru central. Așadar, Coote va bifa o premieră negativă, fiind delegat numai ca arbitru de rezervă în etapa a 6-a.
Potrivit Daily Mail, David Coote a crezut că poziția de offside în care se afla Van Dijk a anulat automat continuarea fazei, în care olandezul a fost faultat grav de Pickford.

Probleme uriașe în defensiva lui Liverpool, înaintea meciului cu Ajax

În ciuda frustării uriașe venite din tabăra lui Liverpool, Jordan Pickford nu va fi suspendat deloc pentru intrarea teribilă din meciul de pe Goodison Park.
Jurgen Klopp a mai primit două vești proaste înaintea meciului cu Ajax, tot din cauza accidentărilor. Joel Matip, celălalt fundaș titular din derby-ul cu Everton, va lipsi din cauza unor probleme musculare. În același timp, managerul lui Liverpool nu se va putea baza nici pe noul venit Thiago Alcantara.
Alisson, Oxlade-Chamberlain și Naby Keita completează lista jucătorilor indisponibili pentru campioana din Premier League, la debutul în noul sezon din Champions League.
În centrul defensivei, Klopp îi va avea la dispoziție, ca fundași centrali de meserie, doar pe Joe Gomez și tânărul Sepp van der Berg. Mai mult ca sigur, germanul îl va reprofila din nou pe Fabinho, din mijlocaș în fundaș central, pentru a umple gaura uriașă lăsată de Van Dijk și Matip.
Ajax - Liverpool va fi mâine seară (ora 22:00), livtext pe Eurosport.ro.
Premier League
OFICIAL - Rafa Benitez, dat afară de Everton. Un fost jucător legendar, aproape să îi ia locul
16/01/2022 LA 15:11
Premier League
Se "trezeşte" Liverpool! Klopp e gata să plătească o sumă impresionantă pentru "Firmino al Franţei"
16/01/2022 LA 12:53