Articol scris de Romeo Ene
Tânărul preşedinte al lui Sunderland provine dintr-o familie miliardară, care deţine, printre altele, gigantul francez Marseille. Stewart Donald, Juan Sartori și Charlie Methven vor rămâne în continuare acţionari, însă minoritari.
Kyril Louis-Dreyfus a făcut primele declaraţii din postura de investitor al echipei Sunderland: "Vreau să le mulţumesc lui Stewart, Consiliului de Administraţie şi EFL pentru înţelegerea şi sprijinul de care au dat dovadă în realizarea acestei tranzacţii. Sunt onorat să preiau acest club istoric, dar, în acelaşi timp, sunt conştient de responsabilitatea semnificativă pe care mi-am asumat-o".
Premier League
Dezastru pentru Rafa Benitez: mai mult de jumătate dintre titularii lui Everton sunt accidentați
IERI LA 07:16

Kyril Louis-Dreyfus va încerca să îi redea strălucirea lui Sunderland

"Pisicile negre" sunt o echipă de tradiție din Anglia, dar de ceva timp au intrat în anonimat. Mai întâi au retrogradat în Championship, iar acum se află în liga a 3-a din Anglia. O soartă nemeritată pentru superbii suporteri de pe Stadium of Light.
"Am încredere că vom rezista "furtunii" actuale şi putem pune bazele solide pentru a construi un club de succes", a spus Kyril Louis-Dreyfus.
Sunderland a avut parte de o declin accentuat în ultimele sezoane, clubul evoluând în Premier League în urmă cu 4 ani. În prezent, ''Black Cats'' se află pe locul 7 în al treilea eşalon, cu speranţe la accederea în play-off. În plus, echipa şi-a asigurat prezenţa în finala EFL Trophy din această săptămână, datorită victoriei obţinute la loviturile de departajare, împotriva lui Lincoln.
Acţionarul minoritar, Stewart Donald, a declarat pentru Mirror: "Sunt încântat să-l întâmpin pe Kyril Louis-Dreyfus ca noul nostru preşedinte. Angajamentul, perspicacitatea şi integritatea noului acţionar ne-au convins să acceptăm propunerea sa. Oferta făcută de el considerăm că oferă clubului cele mai mari şanse de succes pe termen lung".

Cine este Kyril Louis-Drefyus

Robert Louis-Drefyus, decedat în 2009, a făcut avere prin recuperarea companiilor cu probleme financiare uriașe, precum celebra compania Adidas, unde omul de afaceri francez a îndeplinit rolul de director executiv.
Sub comanda lui Robert, Olympique Marseille a ajuns în două finale de Cupa UEFA, ambele pierdute. Clubul din Franța a fost vândut în 2016 către Frank McCourt, fostul patron al echipei de baseball LA Dodgers.
Kyril, fiul lui Robert Louis-Defryus, este un mare fan al sportului și a fost văzut de multe ori în tribune, la meciurile lui Marseille. Averea moștenită de tânărul de 22 de ani este estimată la 1,5 miliarde de lire sterline.
Meciurile din Premier League de pe Eurosport vă sunt oferite de Superbet.
Campionatul European UEFA
Un fost elev îl distruge pe Mancini, eroul Italiei: "Îl urăsc și am vrut să piardă finala cu Anglia"
18/07/2021 LA 06:19
Premier League
Cele mai "murdare" echipe din era Premier League. Surpriză uriaşă pe locul 5
02/04/2021 LA 16:53