Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Are 73 de ani și și-a anunțat retragerea. Antrenorul cu cele mai multe promovări în fotbalul englez

Eurosport
DeEurosport

Publicat 09/04/2022 la 16:50 GMT+3

Neil Warnock spune stop fotbalului după 42 de ani la conducerea a 16 formații. Are un record de 8 promovări pentru fotbalul englez

Neil Warnock celebrates after the final whistle

Credit imagine: PA Sport

De MARIAN URSESCU
Neil Warnock și-a anunțat retragerea din fotbal după 42 de ani. A condus 16 cluburi în timpul carierei sale. Ultimul său loc de muncă a fost la Middlesbrough, de care s-a despărțit amiabil în noiembrie 2021.
Invitat în cadrul unei emisiuni la SkySport, Neil Warnock a oferit câteva declarații haioase. ”Am spus că trebuie să merg la Ipswich sau Bristol, unde îmi ofereau un ciomag” sau ”a existat un oftat colectiv de ușurare din partea arbitrilor și din partea celui de-al patrulea oficial. Știu că acum sunt în siguranță”.

Timp mai mult pentru familie

Warnock a declarat că a venit timpul să stea mai mult cu familia sa și să se gândească și la sănătate. ”Mă bucur de lucrurile pe care nu le-am făcut de ani de zile, petrec mult timp cu familia, cu câinii mei și m-am apucat și de ciclism”, a dezvăluit el. Apoi a adăugat. „Nu spun că entuziasmul meu a dispărut, nu l-am pierdut niciun moment, dar când văd că unii dintre prietenii mei au probleme de sănătate, vine un moment în care trebuie să-ți lași familia să se bucure puțin din timpul tău, în special soția mea Sharon”, a declarat Neil Warnock.
Fostul manager a declarat că îi vor, lipsi, cu siguranță, clipele trăite la finalul unui meci câștigat. ”Nimic nu se compară cu acea bucurie de după ultimul fluier al arbitrului, când echipa ta a câștigat. Trebuie să știți însă și că, atunci când ești manager, ești foarte egoist și duci acasă toate problemele de la echipă. Poate fi dificil pentru soția și copiii țăi”, a mărturisit Warnock.

Record de meciuri în fotbalul englez

El deține recordul de meciuri în fotbalul profesionist englez. În total, Warnock a bifat 1.603 de meciuri de-a lungul carierei sale de manager. Deține un alt record de opt promovări în fotbalul insular. A condus pe Sheffield United, Queens Park Rangers și Cardiff City în Premier League.
Primul impact ca managee în Premier League a fost când a promovat clubul său din copilărie Sheffield United în sezonul 2005-2006. Apoi s-a întors acolo cu QPR în 2010-2011. Warnock i-a ghidat ulterior pe Cardiff City în Premier League în sezonul 2017-18. Ultimul club în prima ligă pe care l-a antrenat a fost Middlesbrough. De asemenea, a avut peste 327 de apariții ca jucător în fotbalul englez.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Promo
Promo