Liverpool se numără printre cele 12 echipe-fondatoare ale Super Ligii Europene. Competiția ar urma să detroneze Champions League și să schimbe radical cursul fotbalului.
Super Liga va avea un circuit închis, alcătuit din 20 de cluburi răsunătoare - 15 permanente și 5 care se vor califica în fiecare sezon. Noua competiție ar crea o "prăpastie" uriașă între cluburile bogate ale Europei și celelalte care visează la performanțe pe plan extern.
ESTE O IDEE BUNĂ ACEASTĂ SUPER LIGĂ A EUROPEI?
Premier League
Jurgen Klopp nu renunță! Ce a spus despre lupta pentru titlul de campioană în Premier League
ACUM 20 ORE

Leeds - Liverpool | Gazdele au ieșit la încălzire cu mesaje anti-Super Ligă

Multe echipe și personalități din lumea fotbalului și-au exprimat dezacordul față de fondarea Super Ligii, inclusiv Leeds. Adversara lui Liverpool din această seară a ieșit la încălzire cu tricouri speciale, personalizate cu mesaje anti-Super Ligă: "Fotbalul este pentru suporteri / "Câștigă-ți meritul pe teren".
De asemenea, Leeds a afișat un mesaj și în tribunele stadionului Elland Road:
"Câștigă-ți meritul pe teren. Fotbalul este pentru suporteri"
Ulterior, în timpul meciului, un avion a trecut pe deasupra stadionului afișând mesajul "Spune nu Super Ligii".

Liverpool a refuzat să poarte tricourile anti-Super Ligă lăsate de Leeds în vestiar

Cei de la Leeds le-au lăsat și jucătorilor de la Liverpool, în vestiar, tricouri personalizate anti-Super Ligă. Totuși, elevii lui Jurgen Klopp au refuzat să le poarte la încălzire, precum gazdele.
Potrivit Daily Mail, tricourile pregătite pentru Liverpool aveau aceleași measaje inscripționate pe spate: "Fotbalul este pentru fani" și "Câștigă-ți meritul pe teren".
Înaintea meciului, Jurgen Klopp a reamintit că se opune ideii de Super Ligă. Totuși, managerul lui Liverpool a descris inițiativa lui Leeds drept o "glumă":
"Ni s-a reamintit că trebuie să-ți câștigi pe teren dreptul de a juca în Champions League, iar asta mi se pare o glumă. O glumă care mă enervează.", a spus Jurgen Klopp, înaintea meciului de pe Elland Road.
Meciurile din Premier League de pe Eurosport vă sunt oferite de Superbet.

Tot ce trebuie să știi despre Super Liga Europei

League Cup
Liverpool s-a calificat în finala Cupei Ligii Angliei, după o victorie lejeră pe terenul lui Arsenal
20/01/2022 LA 21:52
Premier League
Lucian Sănmărtean a ales jucătorul etapei a 22-a din Premier League
17/01/2022 LA 06:35