Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Liverpool și-a luat atacant. Luis Diaz ajunge pe Anfield pentru 45 de milioane de euro

Eurosport
DeEurosport

Publicat 30/01/2022 la 14:47 GMT+2

Atacantul columbian joacă la Porto și va avea o concurență acerbă în echipa lui Jurgen Klopp: Sadio Mane, Mohamed Salah, Roberto Firmino și Diogo Jota

Möglicherweise bald Kollegen: Luis Díaz und Mohamed Salah

Credit imagine: Getty Images

De MARIAN URSESCU
Transferul lui Luis Diaz la Liveropool de la FC Porto s-a realizat. ”Cormoranii” plătesc 37,5 milioane de lire sterline (45 milioane euro) pentru ”aripa” lui FC Porto.
Tottenham a fost și ea interesată de Luis Diaz, fiind foarte aproape de a-l cumpăra pe sud-american. Liverpool a dorit, inițial un transfer din vară pentru Diaz, dar și-a schimbat strategia când au văzut că și cei de la Spurs au intenții serioase.
Echipa lui Jurgen Klopp va plăti o taxă inițială de 45 de milioane de euro, la care se adaugă alte 15 milioane de euro, clauză legate de performanțele jucătorului.

Adversar cu Porto în Liga Campionilor

Diaz a jucat de două ori împotriva celor de la Liverpool în acest sezon, și deși englezii au câștigat ambele dispute, au fost impresionați de prestația columbianului. Diaz va semna un contract pe cinci ani și jumătate.
La 25 de ani, atacantul este considerat un jucător cu o rată de progres semnificativă. Sosirea lui va spori opțiunile de atac pentru managerul Jurgen Klopp. Diaz se va alătura lui Sadio Mane, Mohamed Salah, Roberto Firmino și Diogo Jota, o concurență în care nu se știe dacă va face față.
Sosirea lui Diaz pune la îndoială viitorul lui Takumi Minamino și Divock Origi. Ambii ar putea fi acum vânduți înainte de termenul limită. Minamino a atras interesul celor de la Leeds și Monaco, iar Liverpool ar fi dispusă să vândă dacă va primi o ofertă potrivită.
Același lucru este valabil și pentru Origi, care se află pe celor de la Newcastle și Atalanta. Liverpool vrea 15 milioane de lire sterline pentru tânărul de 25 de ani.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Promo
Promo