Articol scris de Eduard Dimiean
Formația lui Pep Guardiola nu a reușit să se impună în fața marii rivale de la United, însă, rămâne în fruntea clasamentului, pe primul loc, la o diferență de 11 puncte în fața locului secund. Derby-ul de aseară nu a reprezentat o partidă reușită pentru City, deși au avut un procentaj al paselor reușite de 90%, “cetățenii” nu au fost inspirați la finalizare și nu au exploatat spațiile de pătrundere deschise în apărarea adversă.
Manchester United a folosit un sistem de joc 4-2-3-1 în care Bruno Fernandes, pe lângă atribuțiile ofensive, a aplicat un marcaj strâns lui Rodri și l-a incomodat pe închizătorul spaniol în momentele de posesie.
Premier League
Guardiola face curățenie la Man City. 3 jucători exponențiali în ultimii ani au deja bagajele făcute
IERI LA 05:56
https://i.eurosport.com/2021/03/08/3008057.png
O problemă evidentă a lui City a fost reprezentată de absența schimbărilor de direcție ale atacurilor de pe o parte a terenului pe alta, chiar și atunci când Joao Cancelo și De Bruyne au creat superioritate în compartimentul ofensiv.
https://i.eurosport.com/2021/03/08/3008059.png
Dacă primul gol a venit după un penalty transformat de Fernandes în debutul partidei, la faza golului secund, Luke Shaw reușește să se deprindă pe contraatac de Joao Cancelo, iar Rodri este prea lent astfel încât sa mai aibă energia de a urmări până la capăt faza care practic a închis derby-ul orașului Manchester.
https://i.eurosport.com/2021/03/08/3008058.png

Manchester City - Manchester United 0-2 | Guardiola nu are, încă, emoții la titlu

Manchester City rămâne lider în Premier League, cu șanse extrem de mari la titlu, însă, înfrângerea cu United reprezintă un semnal de alarmă pentru formația de pe Etihad, care țintește toate trofeele puse în joc sezonul acesta. Pe plan intern este foarte posibil să reușească, dar în Champions League lipsa unui închizător care să se replieze rapid și să ajute la o tranziție mai rapidă a balonului se poate dovedi decisivă.
https://i.eurosport.com/2021/03/04/3005943.jpg
Meciurile din Premier League de pe Eurosport vă sunt oferite de Superbet.
Premier League
Pep Guardiola a comentat posibila plecare a lui Sterling de la City! Mesajul sugestiv al ibericului
IERI LA 13:37
Bundesliga
Robert Lewandowski s-a supărat pe șefii lui Bayern și vrea să plece! Unde este dorit atacantul
IERI LA 09:13