Articol scris de Eduard Dimiean
Formația lui Pep Guardiola nu a reușit să se impună în fața marii rivale de la United, însă, rămâne în fruntea clasamentului, pe primul loc, la o diferență de 11 puncte în fața locului secund. Derby-ul de aseară nu a reprezentat o partidă reușită pentru City, deși au avut un procentaj al paselor reușite de 90%, “cetățenii” nu au fost inspirați la finalizare și nu au exploatat spațiile de pătrundere deschise în apărarea adversă.
Manchester United a folosit un sistem de joc 4-2-3-1 în care Bruno Fernandes, pe lângă atribuțiile ofensive, a aplicat un marcaj strâns lui Rodri și l-a incomodat pe închizătorul spaniol în momentele de posesie.
Fotbal
11 antrenori mari care stau pe bară în așteptarea unui contract
ACUM 15 ORE
https://i.eurosport.com/2021/03/08/3008057.png
O problemă evidentă a lui City a fost reprezentată de absența schimbărilor de direcție ale atacurilor de pe o parte a terenului pe alta, chiar și atunci când Joao Cancelo și De Bruyne au creat superioritate în compartimentul ofensiv.
https://i.eurosport.com/2021/03/08/3008059.png
Dacă primul gol a venit după un penalty transformat de Fernandes în debutul partidei, la faza golului secund, Luke Shaw reușește să se deprindă pe contraatac de Joao Cancelo, iar Rodri este prea lent astfel încât sa mai aibă energia de a urmări până la capăt faza care practic a închis derby-ul orașului Manchester.
https://i.eurosport.com/2021/03/08/3008058.png

Manchester City - Manchester United 0-2 | Guardiola nu are, încă, emoții la titlu

Manchester City rămâne lider în Premier League, cu șanse extrem de mari la titlu, însă, înfrângerea cu United reprezintă un semnal de alarmă pentru formația de pe Etihad, care țintește toate trofeele puse în joc sezonul acesta. Pe plan intern este foarte posibil să reușească, dar în Champions League lipsa unui închizător care să se replieze rapid și să ajute la o tranziție mai rapidă a balonului se poate dovedi decisivă.
https://i.eurosport.com/2021/03/04/3005943.jpg
Meciurile din Premier League de pe Eurosport vă sunt oferite de Superbet.
Serie A
Arsenal vrea să dea o dublă lovitură în iarnă. Planul de 115 de milioane ai lui Mikel Arteta
ACUM 18 ORE
Liga Națiunilor UEFA
Marco Rossi, selecționerul italian al Ungariei, așteaptă oferte din Serie A! Maghiarii sunt pe val
IERI LA 15:10