Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Manchester City - Manchester United 0-2 | Seria de victorii a lui Guardiola se oprește la 21

Ion Alexandru

Actualizat 08/03/2021 la 07:57 GMT+2

Manchester United a învins-o în deplasare pe City cu scorul de 2-0 și a oprit astfel seria de 21 de victorii consecutive în toate competițiile a formației lui Guardiola. Ole Gunnar Solskjaer a intrat în istoria lui United după trimuful de pe Etihad, devenind primul manager din istoria clubului care a câștigat primele sale 3 meciuri în deplasare pe stadionul lui City.

Manchester City - Manchester United 0-2 | Ole Gunnar Solskjaer i-a dat o nouă lecție lui Guardiola

Credit imagine: Getty Images

Articol scris de Eduard Dimiean
Formația lui Pep Guardiola nu a reușit să se impună în fața marii rivale de la United, însă, rămâne în fruntea clasamentului, pe primul loc, la o diferență de 11 puncte în fața locului secund. Derby-ul de aseară nu a reprezentat o partidă reușită pentru City, deși au avut un procentaj al paselor reușite de 90%, “cetățenii” nu au fost inspirați la finalizare și nu au exploatat spațiile de pătrundere deschise în apărarea adversă.
Manchester United a folosit un sistem de joc 4-2-3-1 în care Bruno Fernandes, pe lângă atribuțiile ofensive, a aplicat un marcaj strâns lui Rodri și l-a incomodat pe închizătorul spaniol în momentele de posesie.
Manchester City - Manchester United 0-2 | Analiza tactică
O problemă evidentă a lui City a fost reprezentată de absența schimbărilor de direcție ale atacurilor de pe o parte a terenului pe alta, chiar și atunci când Joao Cancelo și De Bruyne au creat superioritate în compartimentul ofensiv.
Manchester City - Manchester United 0-2 | Analiza tactică
Dacă primul gol a venit după un penalty transformat de Fernandes în debutul partidei, la faza golului secund, Luke Shaw reușește să se deprindă pe contraatac de Joao Cancelo, iar Rodri este prea lent astfel încât sa mai aibă energia de a urmări până la capăt faza care practic a închis derby-ul orașului Manchester.
Manchester City - Manchester United 0-2 | Analiza tactică

Manchester City - Manchester United 0-2 | Guardiola nu are, încă, emoții la titlu

Manchester City rămâne lider în Premier League, cu șanse extrem de mari la titlu, însă, înfrângerea cu United reprezintă un semnal de alarmă pentru formația de pe Etihad, care țintește toate trofeele puse în joc sezonul acesta. Pe plan intern este foarte posibil să reușească, dar în Champions League lipsa unui închizător care să se replieze rapid și să ajute la o tranziție mai rapidă a balonului se poate dovedi decisivă.
Program Premier League
Meciurile din Premier League de pe Eurosport vă sunt oferite de Superbet.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Distribuie acest articol
Promo
Promo