Newcastle a intrat într-o nouă eră, odată cu vânzarea clubului către prințul Mohammad Bin Salman, din Arabia Saudită, care are o avere de aproximativ 320 de miliarde de lire sterline. Dar această tranzacția nu este văzută cu ochi buni de celelalte grupări din Premier League.
BBC relatează faptul că mai multe cluburi de top s-au plâns către organizația Premier League după ce Newcastle a fost preluată în schimbul sumei de 305 milioane de lire sterline.
Premier League
Vedetele din Premier League vor să se renunțe la VAR!
02/10/2022 LA 07:47

Afacerea "Newcastle" este contestată de celelalte cluburi din Premier League! Grupările de top cer explicații

"Se înțelege că există frustrări din partea cluburilor cu privire la modul în care tranzacția a trecut testul proprietarilor și directorilor. De asemenea, au apărut îngrijorări cu privire la motivele pentru care nu au fost ținute la curent, după apariția știrilor surprinzătoare de miercuri.
În plus, există îngrijorări cu privire la modul în care proprietarii din Arabia Saudită vor reflecta asupra ligii în sine", a consemnat sursa citată.
https://i.eurosport.com/2021/09/16/3221651.jpg
Cluburile cer o întâlnire cu Premier League, chiar dacă organizația a precizat deja că procesul de preluare va rămâne confidențial. Există o iritare în rândul celorlalte 19 cluburi, care au aceeași opinie, că ar fi trebuit ținute la curent cu privire la această preluare.
De asemenea, cluburile consideră că ar fi trebuit să li se spună ce s-a schimbat pentru a permite ca tranzacția să fie finalizată de această dată. La aprobarea preluării de joi, Premier League a declarat că a primit asigurări legale de la noii proprietari că statul saudit nu va controla Newcastle United și că ar exista pedepse dacă s-ar dovedi contrariul.
Preluarea a fost finanțată în proporție de 80% de un fond de investiții publice din Arabia Saudită (PIF), al cărui președinte este prințul moștenitor Mohammed bin Salman.

Planurile noilor proprietari

Newcastle are planuri mari pe viitor, dar planurile de a ajunge în vârf sunt pe un termen mai lung. Din ce a reieșit până acum din presa engleză, două vor fi direcțiile pe care noii patroni ai lui Newcastle le vor urmări: aducerea unor tineri cu potențial excepțional, care să crească și cumpărarea a 3-4 vedete, care să fie exemplu pentru primii.
În contextul în care echipa e într-o situație grea, fără victorie în acest sezon de Premier League, e limpede că e nevoie de venirea unor jucători deja consacrați, care să facă diferența, astfel încât "coțofenele" să nu aibă emoții cu retrogradarea. S-a vorbit deja despre Coutinho, Bale sau Keylor Navas, precum și de înlocuirea lui Steve Bruce cu un tehnician cu nume (Brendan Rodgers e primul pe listă).
Premier League
Erling Haaland, lăsat perplex de Guardiola! "E o nebunie, nu înțeleg cum e posibil așa ceva"
01/10/2022 LA 12:30
Premier League
Brazilianul Richarlison, explicațiile trecerii sale de la Everton la Tottenham!
17/09/2022 LA 09:47