Lokonga a debutat la Anderlecht la 18 ani în 2017, având 78 de partide pentru belgieni. Se va alătura noilor săi colegi zilele următoare, după ce va încheia perioada de izolare, conform Eurosport.uk. Arsenal îşi propune în noul sezon calificarea în cupele europene, ţinând cont că acest obiectiv a fost ratat în stagiunea trecută, "tunarii" terminând pe locul 8.

Primele cuvinte ale lui Lokonga după transferul la Arsenal

Premier League
"El este Mbappe, Salah al nostru!" Thomas Tuchel l-a identificat pe jucătorul cheie al lui Chelsea
ACUM 3 ORE
Lokonga a ţinut să ofere primele declaraţii după ce s-a oficializat transferul său în Premier League, după 10 ani petrecuţi în Belgia ca fotbalist: "Este un moment important pentru mine deoarece evoluam de 10 ani pentru Anderlecht, aşa că va fi prima mea experienţă în altă ţară", a declarat mijlocaşul pentru site-ul oficial al clubului.
"Este un pas mare pentru mine, dar sunt încrezător că voi avea evoluţii foarte bune. În lumea fotbalului, trebuie să ai multă încredere în tine pentru a reuşi. Sunt nerăbdător să evoluez în Premier League, abia aştept să înceapă noul sezon", a continuat acesta.
Întrebat în legătură cu poziţia preferată din teren, belgianul a ţinut să precizeze: "Pot evolua ca număr 6 sau ca un mijlocaş box-to-box, dar toată lumea mi-a spus că dau un randament mai bun în postura de număr 6".
Mikel Arteta, managerul lui Arsenal, a comentat venirea lui Lokonga pe Emirates: "Albert este un jucător foarte inteligent care a demonstrat o foarte mare maturitate în joc, în perioada în care evolua la Anderlecht. El a fost foarte bine pregătit de Vincent Kompany şi staff-ul său din Belgia. Îl cunosc foarte bine pe Vincent, iar el a vorbit foarte mult despre Albert şi despre impactul pozitiv pe care l-a avut la Anderlecht în ultimele sezoane".
"Suntem încrezători că Albert este pregătit pentru următoarea etapă a dezvoltării sale şi aşteptăm cu nerăbdare să întâmpinăm un nou membru în echipa noastră de calitatea lui", a adăugat managerul lui Arsenal.
Lokonga a fost chemat pentru prima dată la naţionala Belgiei de Roberto Martinez în luna martie.
Zilele trecute, Arsenal anunţa transferul lui Ben White de la Brighton, contra sumei de 58 de milioane de euro. În vârstă de 23 de ani, White s-a remarcat încă din sezonul 2019-2020m când a fost împrumutat la Leeds și a fost unul dintre principalii artizani ai promovării trupei lui Bielsa în Premier League.
Leeds a făcut tot posibilul să îl transfere definitiv, însă Brighton a înțeles că are în curte o mină de aur și a refuzat orice negociere. Inclusiv Liverpool a încercat să îl ia, în ultimul an, dar oficialii "pescărușilor" au rămas pe poziții.
Premier League
Ten Hag renunță din start la doi jucători de la United! Au costat împreună peste 90 de milioane de €
ACUM 16 ORE
Premier League
Chelsea a uitat repede de Rudiger și Christensen! Ofertă de 70 de milioane de € pentru un fundaș
ACUM 18 ORE