Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Arsenal, văzută drept campioană în doi ani de către un fost jucător al echipei: "Este clar un proces"

Eurosport
DeEurosport

Publicat 14/05/2022 la 15:15 GMT+3

Arsenal se luptă la momentul actual pentru ultimul loc de Champions League cu Tottenham, însă echipa lui Arteta a demonstrat că se poate duela de la egal la egal cu granzii din Premier League. Bacary Sagna, fostul jucător al "tunarilor", vede în echipa din Londra un potențial imens și crede că în doi ani Arsenal va fi campioană.

Arsenal Leeds

Credit imagine: Getty Images

Articol scris de Andrei Nicolae
Echipa de pe Emirates se află în prezent pe locul al patrulea, ultimul care asigură calificarea în cea mai importantă competiție europeană intercluburi. Arsenal se află la o distanță de un singur punct de Tottenham, contracandidata ei, după ce echipa lui Conte s-a impus în meciul direct de etapa trecută cu scorul de 3-0.
Sagna, jucător pentru Arsenal în perioada 2007-2014, l-a lăudat pe Mikel Arteta și a vorbit despre meciul făcute de "tunari" în fața echipei care este favorită în cursa pentru trofeul Premier League, într-un interviu acordat celor de la The Sun:
"Eram îngrijorat legat de cum o să joace Arsenal în acest sezon, însă mi-au demonstrat contrariul. Este clar un proces, iar fanii trebuie să aibă încredere în proces și să își mențină credința. Nu îi băgați în calcul sezonul viitor dacă vreți, dar sunt sigur că în două sezoane, o să fie campioni.
Dacă vă uitați la cum au jucat în fața lui Manchester City pe Emirates, au fost mai buni decât ei. Nu multe echipe pot face asta, iar pentru a fi mai buni decât ei trebuie să ai foarte multă încredere, foarte multă calitate și nu am văzut pe altcineva jucând astfel în fața lui City în acest sezon."
Citește și:

Arteta, văzut drept antrenor încă de când era jucător

Francezul a fost întrebat dacă fostul său coleg, Mikel Arteta, merită un nou contract, iar răspunsul lui a fost unul incert:"Da și nu. Sunt impresionat de puterea sa mentală. A fost examinat foarte minuțios în acest sezon și asta nu a putut fi ușor. Nu aș fi vrut să fiu în locul lui.
Dar îl știu pe Mikel de mult timp și știu că dintotdeauna a fost un antrenor, mereu când vedeam meciuri împreună vorbea cu mine despre formații, la ce mă gândeam eu și tactici. Eu doar voiam să mă uit la meci și să mă bucur de el."
Arsenal își va asigura locul de Champions League dacă va câștiga ultimele două meciuri rămase în campionat, în fața celor de la Newcastle și Everton.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Promo
Promo