Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Ce număr ar putea avea Ronaldo la Manchester United, unde Cavani îmbracă tricoul cu nr. 7

Bianca Dumitru

Publicat 27/08/2021 la 22:06 GMT+3

Cristiano Ronaldo s-a întors la Manchester United. Portughezul are de ales între mai multe numere, însă preferatul său, tricoul cu numărul 7, nu se află printre cele disponibile.

Cristiano Ronaldo

Credit imagine: Getty Images

Cristiano Ronaldo s-a înțeles vineri seară cu cei de la Manchester United, echipă la care se întoarce după 12 sezoane. Portughezul, unul dintre cei mai buni jucători de fotbal din lume, trebuie să-și aleagă acum numărul pe care îl va avea în echipa lui Ole Gunnar Solskjaer.
Cel mai probabil, Ronaldo nu va putea evolua în tricoul în care a devenit celebru, cel cu numărul 7, pentru că acesta îi aparține lui Edinson Cavani, iar potrivit regulamentului din Premier League, numărul nu mai poate fi schimbat după startul unui sezon.
"Înainte de startul unui nou sezon, fiecare echipă va aloca un număr diferit pentru fiecare jucător din prima echipă. Cât timp va rămâne la echipă pe parcursul sezonului respectiv, jucătorul își va păstra numărul", se arată în regulamentul competiției engleze, potrivit Manchester Evening News.
Printre numerele disponibile din care Ronaldo își poate alege la United, se află 12, purtat în trecut de mari jucători ai 'diavolilor roșii', cum ar fi Sir Bobby Charlton, Denis Law și Paul Scholes, 15 și 24, în care a fost văzut anterior, printre alții, David Beckham, și 28.
Acesta este singurul număr cu care portughezul are o legătură sentimentală, fiind cel pe care l-a purtat în primul său sezon la Sporting Lisabona, inclusiv în acel amical în care i-a impresionat pe șefii lui United, care l-au transferat apoi în Premier League.
Cristiano mai poate alege și dintre numerele 30, 32, 33, 35, 36, 37, 38, 40 și așa mai departe.
Manchester City - Arsenal va fi sâmbătă de la ora 14.30 pe Eurosport 1

Ronaldo, înapoi la Manchester United

Deși era dat ca și transferat la Manchester City, campionii Angliei au abandonat discuțiile cu reprezentanții fotbalistului, care au început apoi negocierile cu Manchester United. Acestea au decurs foarte repede și clubul de pe Old Trafford a anunțat deja transferul portughezului.
"Manchester United este încântată să confirme că a ajuns la un acord cu Juventus pentru transferul lui Cristiano Ronaldo, după ce și jucătorul a fost de acord asupra condițiilor personale și a trecut de examenele medicale", a fost comunicatul oficial al 'diavolilor roșii'.
Conform Sky Sports, portughezul va semna un contract pe doi ani cu United și va avea un salariu pe măsura grandorii sale: 660.000 de euro pe săptămână, adică aproximativ 31 de milioane de euro anual, un salariu asemănător cu cel pe care îl primea la Juventus.
picture

Cristiano Ronaldo s-a întors la Manchester United!

Mesajul lui Ronaldo după despărțirea de Juventus

Imediat după anunțul transferului, Ronaldo a postat un mesaj emoționant pe rețelele de socializare, luându-și rămas bun de la fanii lui Juventus.
"Astăzi plec de la un club uimitor, cel mai mare din Italia și cu siguranță unul dintre cele mai mari din toată Europa. Mi-am dat inima și sufletul pentru Juventus și voi iubi întotdeauna orașul Torino. 'Tiffosi bianconeri' m-au respectat întotdeauna și am încercat să le răsplătesc respectul luptând pentru ei în fiecare meci, în fiecare sezon, în fiecare competiție.
Acum, la final, putem privi cu toții înapoi și ne putem da seama că am realizat lucruri grozave, nu toate cele pe care ni le doream, dar totuși am scris împreună o poveste destul de frumoasă. Voi fi mereu unul dintre voi. Acum faci parte din istoria mea, așa cum simt că fac și eu parte din a ta. Italia, Juve, Torino, 'tiffosi bianconeri', veți fi mereu în inima mea", a scris starul portughez.
Program Premier League - etapa a 3-a 2021/2022
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Promo
Promo