Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Chelsea, aproape de prima lovitură în noua eră! Tuchel ia gratis un câștigător de Champions League

Nicu Savin

Publicat 14/05/2022 la 09:01 GMT+3

Chelsea va fi un club activ pe piața transferurilor odată cu venirea noilor proprietari. Londonezii lucrează intens la campania de achiziții din vară, iar presa italiană scrie că gruparea de pe Stamford Bridge este aproape de aducerea lui Ivan Perisic, care nu-și va prelungi contractul cu Inter.

Thomas Tuchel

Credit imagine: Getty Images

Chelsea se pregătește să intre într-o nouă eră. Vânzarea clubului de către Abramovic a intrat în linie dreaptă, iar americanul Todd Boehly va fi noul acționar majoritar. Oficialii londonezilor au încheiat deja un mare contract de sponsorizare pentru următorii ani, iar noul proprietar a promis investiții serioase, care să mențină clubul în elita fotbalului englez și european.
Italienii de la Sport Mediaset anunță că prima mare lovitură pe care ar putea-o da Chelsea în vară este aducerea lui Ivan Perisic. Acesta și-a manifestat public nemulțumirea față de modul cum l-a tratat Inter, amânând până pe ultima sută de metri negocierile pentru un nou contract. În plus, salariul care i s-a oferit este mai mic decât cel pe care l-a avut până acum, iar croatul e hotărât să plece.
Deși are 33 de ani, Perisic a demonstrat că are încă valoarea de a juca la cel mai înalt nivel. Croatul a fost un punct fix în formația lui Simone Inzaghi în acest sezon, jucând 47 de meciuri în toate competițiile, înscriind 9 goluri și oferind 8 pase decisive. În urmă cu câteva zile, Perisic a marcat golurile decisive pentru Inter în finala Cupei Italiei contra lui Juventus.
Perisic este la Inter din 2015, când a fost cumpărat de la Wolfsburg pentru 19 milioane de €. În sezonul 2019-2020, croatul a fost împrumutat la Bayern Munchen, iar în acel sezon a câștigat Champions League cu echipa germană. Perisic este un jucător de bază și la naționala Croației, pentru care a adunat 113 de selecții, marcând 32 de goluri.
Interesul lui Tuchel pentru Perisic este logic, având în vedere că germanul are puțin variante pentru flancul stâng. Marcos Alonso va pleca cel mai probabil la finalul stagiunii, iar Ben Chilwell va reveni după o accidentare gravă, astfel că nu se știe cât timp îi va lua să-și reintre în formă.
Citește și:

Chelsea vrea doi jucători de la RB Leipzig

În afară de Perisic, Chelsea și-a fixat și alte obiective pentru campania de transferuri din vară. Presa engleză a scris că londonezii vor să dea o dublă lovitură în vară, prin aducerea a doi jucători care au impresionat la RB Leipzig. Este vorba despre Christopher Nkunku și Josko Gvardiol. Atacantul francez mai are contract cu Leipzig până în 2024, iar șefii echipei germane își doresc să-l păstreze, însă ar putea ceda în cazul unei oferte substanțiale.
Nkunku a contribuit la 54 de goluri ale celor de la Leipzig în acest sezon (34 de goluri și 20 de pase decisive) și a intrat repede în atenția marilor forțe ale continentului. Atacantul de 24 de ani este dorit în egală măsură și de Manchester United, astfel că Chelsea are concurență serioasă. Valoarea de piață a francezului crescut de PSG este de 65 de milioane de € și e greu de crezut că Leipzig va refuza o ofertă apropiată de această sumă.
În privința lui Josko Gvardiol, acesta este considerat de Tuchel o variantă ideală pentru înlocuirea lui Andreas Christensen, care va pleca la Barcelona, respectiv Antonio Rudiger, care va pleca la Real Madrid. Croatul de numai 20 de ani a impresionat în acest sezon de Bundesliga, deși experiența nu a fost de partea sa.
Ajuns la Lepizig în vara anului trecut de la Dinamo Zagreb, Gvardiol nu a avut nevoie de o perioadă prea lungă de adaptare și a devenit un om de bază la semifinalista din Europa League. Croatul a jucat 45 de meciuri în toate competițiile în acest sezon, reușind să marcheze și două goluri. Gvadriol are contract cu Leipzig până în 2026 și este evaluat la 30 de milioane de € de site-urile de specialitate.
În privința fundașilor centrali, Chelsea este în continuare interesată și de Jules Kounde, dar francezul de la Sevilla va fi mult mai scump și mai greu de adus, în contextul în care este dorit de multe alte cluburi de top.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Distribuie acest articol
Promo
Promo