Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Cifrele "rușinii" pentru Arsenal. Niciodată în istoria sa nu a mai pățit așa ceva

Cristian Mihală

Publicat 28/08/2021 la 17:21 GMT+3

Arsenal a jucat modest în fața lui City, pe Etihad, care a învins-o cu un 5-0 ușor mincinos, în sensul în care "cetățenii" puteau să înscrie de mult mai multe ori. "Tunarii" au bifat mai multe recorduri negative după acest meci.

Für Martin Ödegaard und den FC Arsenal sieht es düster aus

Credit imagine: Getty Images

Arsenal e ultima în Premier League și e una dintre cele doar două echipe din primele 5 ligi engleze care nu a înscris și nu are vreun punct în actualul sezon.
Elevii lui Arteta au arătat anesteziați contra campioanei și doar faptul că City a redus turația motoarelor și a ratat cu seninătate ocazii mari a făcut ca scorul să fie doar 5-0.
Tehnicianul londonezilor nu pare să aibă vreo strategie pentru a scoate echipa din criză, dar Guardiola, cel care l-a avut secunde pe Arteta la City, le transmite oficialilor lui Arsenal să aibă răbdare.
"E mai mult decât doar un antrenor bun. Are 6-7-8 jucători accidentați, nu îi e ușor. Dacă vor avea încredere în el, poate face o treabă foarte bună la Arsenal", a spus Guardiola după meci.

Dezastru pentru Arsenal contra lui City

Totuși, în ciuda încrederii de care se bucură de la fostul său colaborator, Arteta și Arsenal au bifat o serie de recorduri negative azi. "Tunarii" sunt doar una dintre cele două formații din primele 5 ligi ale Angliei care nu a marcat și nu a obținut vreun punct în actuala stagiune.
Cu o posesie incredibilă, de doar 19% azi, Arsenal e doar a doua formație din istoria Premier League cu 0 puncte după 3 partide și un golaveraj de -9. Cealaltă a fost Wolverhampton, în sezonul 2003-2004, "lupii" retrogradând atunci de pe ultimul loc.
Arsenal nu a înregistrat azi vreun șut pe spațiul porții lui Ederson. De la finalul stagiunii 2019-2020, "tunarii" nu au mai avut o asemenea contra-performanță. În plus, oaspeții de azi de pe Etihad au reușit doar un șut spre poarta portarului brazilian al campioanei Angliei.
Niciodată în istorie, Arsenal nu a avut 0 puncte și 0 goluri după 3 runde din campionat.
Cifrele dezastrului pentru Arsenal
Pentru "tunari" urmează două dispute ușoare, cu Norwich și Burnley, iar dacă Arteta nu va obține punctaj maxim din acestea, probabil că oficialii clubului îl vor demite. Chiar dacă după partida cu Chelsea, pierdută 2-0, au spus că antrenorul spaniol se bucură de încredere nelimitată.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Meciuri asemănătoare
Promo
Promo