Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Claudio Ranieri devine noul antrenor al echipei Watford! Cât va rezista italianul?

Andrei Nicolae

Actualizat 04/10/2021 la 15:59 GMT+3

Watford l-a demis pe Xisco Munoz, după etapa a 7-a, fiind primul club din Premier League care și-a concediat antrenorul în acest sezon. Ranieri devine al 13-lea manager al grupării în mai puțin de 10 ani.

Claudio Ranieri is back in English football with Watford

Credit imagine: Getty Images

Claudio Ranieri a fost de acord să devină noul antrenor principal al lui Watford, anunță mass-media din Anglia. Fostul manager al echipelor Chelsea, Fulham și Leicester preia nou-promovata de pe locul 15, cu 7 puncte. Patronul Gino Pozzo a decis să se despartă de Xisco Munoz, după înfrângerea echipei din weekend, 0-1 la Leeds United. Decizia a fost curioasă, în condițiile în care Watford nu a avut cel mai slab start de sezon.
Antrenorul italian a făcut senzație în ediția 2015/16 în Premier League, când a condus-o pe Leicester în drumul spre titlu, deși avea o cotă de 2.000 la casele de pariuri. Sampdoria este ultima echipă pe care Ranieri (69 de ani) a antrenat-o. Cele două părți au încheiat colaborarea la finalul sezonului 2020/21.

Claudio Ranieri devine noul antrenor al echipei Watford! Cât va rezista italianul?

Watford l-a demis pe antrenorul principal Xisco Munoz, după mai puțin de 10 luni de când a preluat echipa. El a fost cel care a și promovat-o.
Interesant este faptul că Ranieri devine al 13-lea manager permanent al clubului, de când familia Pozzo a preluat Watford în 2012. Conform unui grafic prezentat de Sky Sports, niciun antrenor nu a prins 600 de zile în funcție la această echipă. Javi Gracia este managerul care a rezistat cel mai mult în funcție, 594 de zile. Peste 500 de zile a mai prins doar Gianfanco Zola. Un antrenor petrece în medie 265 de zile pe banca tehnică la Watford, adică în jur de 9 luni! De aceea, în dreptul lui Ranieri este deja vehiculată întrebarea, cât va rezista ca manager la acest club?
Claudio Ranieri won the Premier League title with Leicester in 2015-16 before being sacked nine months later
Potrivit sursei citate, antrenorul italian este bine cunoscut de proprietarii Watford și a mai fost candidat pentru acest rol în trecut. Debutul lui Ranieri va fi pe 16 octombrie, cu Liverpool.

Cum a reacțiozat Munoz?

Nou-promovata a motivat astfel demiterea spaniolului: "Rezultatele recente indicau o tendință negativă puternică, într-un moment în care coeziunea echipei ar trebui să se îmbunătățească vizibil".
Xisco Muñoz
Munoz a reacționat pe Twitter: "A fost o călătorie minunată și s-a încheiat într-un mod pe care nu l-am așteptat și nici nu l-am dorit.Sunt recunoscător și îmi voi aminti doar de lucrurile bune pe care le-am experimentat. Este o zi tristă pentru mine și familia mea, deoarece marchează sfârșitul unei perioade la un club și într-un oraș în care ne-am simțit ca acasă.Mulțumesc din suflet jucătorilor care au avut o încredere oarbă în mine, dar și staff-ului meu, împreună am realizat visul promovării în Premier League".
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Promo
Promo