Claudio Ranieri a fost de acord să devină noul antrenor principal al lui Watford, anunță mass-media din Anglia. Fostul manager al echipelor Chelsea, Fulham și Leicester preia nou-promovata de pe locul 15, cu 7 puncte. Patronul Gino Pozzo a decis să se despartă de Xisco Munoz, după înfrângerea echipei din weekend, 0-1 la Leeds United. Decizia a fost curioasă, în condițiile în care Watford nu a avut cel mai slab start de sezon.
Antrenorul italian a făcut senzație în ediția 2015/16 în Premier League, când a condus-o pe Leicester în drumul spre titlu, deși avea o cotă de 2.000 la casele de pariuri. Sampdoria este ultima echipă pe care Ranieri (69 de ani) a antrenat-o. Cele două părți au încheiat colaborarea la finalul sezonului 2020/21.
Premier League
Vedetele din Premier League vor să se renunțe la VAR!
02/10/2022 LA 07:47

Claudio Ranieri devine noul antrenor al echipei Watford! Cât va rezista italianul?

Watford l-a demis pe antrenorul principal Xisco Munoz, după mai puțin de 10 luni de când a preluat echipa. El a fost cel care a și promovat-o.
Interesant este faptul că Ranieri devine al 13-lea manager permanent al clubului, de când familia Pozzo a preluat Watford în 2012. Conform unui grafic prezentat de Sky Sports, niciun antrenor nu a prins 600 de zile în funcție la această echipă. Javi Gracia este managerul care a rezistat cel mai mult în funcție, 594 de zile. Peste 500 de zile a mai prins doar Gianfanco Zola. Un antrenor petrece în medie 265 de zile pe banca tehnică la Watford, adică în jur de 9 luni! De aceea, în dreptul lui Ranieri este deja vehiculată întrebarea, cât va rezista ca manager la acest club?
https://i.eurosport.com/2018/11/18/2464376.jpg
Potrivit sursei citate, antrenorul italian este bine cunoscut de proprietarii Watford și a mai fost candidat pentru acest rol în trecut. Debutul lui Ranieri va fi pe 16 octombrie, cu Liverpool.

Cum a reacțiozat Munoz?

Nou-promovata a motivat astfel demiterea spaniolului: "Rezultatele recente indicau o tendință negativă puternică, într-un moment în care coeziunea echipei ar trebui să se îmbunătățească vizibil".
https://i.eurosport.com/2021/10/03/3230780.jpg
Munoz a reacționat pe Twitter: "A fost o călătorie minunată și s-a încheiat într-un mod pe care nu l-am așteptat și nici nu l-am dorit.Sunt recunoscător și îmi voi aminti doar de lucrurile bune pe care le-am experimentat. Este o zi tristă pentru mine și familia mea, deoarece marchează sfârșitul unei perioade la un club și într-un oraș în care ne-am simțit ca acasă.Mulțumesc din suflet jucătorilor care au avut o încredere oarbă în mine, dar și staff-ului meu, împreună am realizat visul promovării în Premier League".
Premier League
Erling Haaland, lăsat perplex de Guardiola! "E o nebunie, nu înțeleg cum e posibil așa ceva"
01/10/2022 LA 12:30
Premier League
Brazilianul Richarlison, explicațiile trecerii sale de la Everton la Tottenham!
17/09/2022 LA 09:47