Claudio Ranieri a fost de acord să devină noul antrenor principal al lui Watford, anunță mass-media din Anglia. Fostul manager al echipelor Chelsea, Fulham și Leicester preia nou-promovata de pe locul 15, cu 7 puncte. Patronul Gino Pozzo a decis să se despartă de Xisco Munoz, după înfrângerea echipei din weekend, 0-1 la Leeds United. Decizia a fost curioasă, în condițiile în care Watford nu a avut cel mai slab start de sezon.
Antrenorul italian a făcut senzație în ediția 2015/16 în Premier League, când a condus-o pe Leicester în drumul spre titlu, deși avea o cotă de 2.000 la casele de pariuri. Sampdoria este ultima echipă pe care Ranieri (69 de ani) a antrenat-o. Cele două părți au încheiat colaborarea la finalul sezonului 2020/21.
Premier League
Întâlnire de gradul zero la Manchester United despre viitorul lui Ole Gunnar Solskjaer
ACUM 11 ORE

Claudio Ranieri devine noul antrenor al echipei Watford! Cât va rezista italianul?

Watford l-a demis pe antrenorul principal Xisco Munoz, după mai puțin de 10 luni de când a preluat echipa. El a fost cel care a și promovat-o.
Interesant este faptul că Ranieri devine al 13-lea manager permanent al clubului, de când familia Pozzo a preluat Watford în 2012. Conform unui grafic prezentat de Sky Sports, niciun antrenor nu a prins 600 de zile în funcție la această echipă. Javi Gracia este managerul care a rezistat cel mai mult în funcție, 594 de zile. Peste 500 de zile a mai prins doar Gianfanco Zola. Un antrenor petrece în medie 265 de zile pe banca tehnică la Watford, adică în jur de 9 luni! De aceea, în dreptul lui Ranieri este deja vehiculată întrebarea, cât va rezista ca manager la acest club?
https://i.eurosport.com/2018/11/18/2464376.jpg
Potrivit sursei citate, antrenorul italian este bine cunoscut de proprietarii Watford și a mai fost candidat pentru acest rol în trecut. Debutul lui Ranieri va fi pe 16 octombrie, cu Liverpool.

Cum a reacțiozat Munoz?

Nou-promovata a motivat astfel demiterea spaniolului: "Rezultatele recente indicau o tendință negativă puternică, într-un moment în care coeziunea echipei ar trebui să se îmbunătățească vizibil".
https://i.eurosport.com/2021/10/03/3230780.jpg
Munoz a reacționat pe Twitter: "A fost o călătorie minunată și s-a încheiat într-un mod pe care nu l-am așteptat și nici nu l-am dorit.Sunt recunoscător și îmi voi aminti doar de lucrurile bune pe care le-am experimentat. Este o zi tristă pentru mine și familia mea, deoarece marchează sfârșitul unei perioade la un club și într-un oraș în care ne-am simțit ca acasă.Mulțumesc din suflet jucătorilor care au avut o încredere oarbă în mine, dar și staff-ului meu, împreună am realizat visul promovării în Premier League".
Premier League
Nici Zidane, nici Conte: noul mare favorit al patronilor lui United pentru înlocuirea lui Solskjaer
ACUM 14 ORE
Premier League
Un mare club din Europa forțează transferul lui Kepa Arrizabalaga de la Chelsea
ACUM 15 ORE