Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Fotbalistul pentru care Manchester City plătea 32 de milioane de € și-a găsit echipă, după 505 zile de la ultimul meci

Nicu Savin

Publicat 27/01/2022 la 20:01 GMT+2

Wilfried Bony a fost multă vreme cel mai scump fotbalist african din istorie, City plătind pentru el 32 de milioane de € în 2015. Cariera ivorianului a luat-o în jos din acest moment, iar din septembrie 2020 nu mai avea echipă. Acesta a semnat azi cu gruparea olandeză NEC Nijmegen.

Wilfried Bony (Manchester City) a marqué face à Swansea

Credit imagine: AFP

Lista jucătorilor pentru care s-au plătit sume imense la un moment dat, iar aceștia nu au dat randamentul așteptat este una lungă. În această categorie se încadrează perfect și Wilfried Bony, care în ianuarie 2015 a devenit cel mai scump african din istorie, Manchester City plătind pentru el 32 de milioane de € către Swansea.
Cariera sa a fost într-un continuu regres din acel moment, iar ivorianul nu mai avea echipă din septembrie 2020, când s-a despărțit de saudiții de la Al Ittihad. După 505 zile de inactivitate, Bony a semnat un contract până în vară cu olandezii de la NEC Nijmegen.
"Povestea mea a început acum aproximativ 15 ani în Coasta de Fildeș. De atunci am jucat pentru multe echipe... dar povestea mea nu s-a încheiat încă. Începe un nou capitol. După rezilierea contractului meu în Arabia Saudită, încă nu eram pregătit să-mi închei cariera. Voi face tot posibilul să intru în formă cât mai curând posibi, astfel încât să pot fi important pentru echipă", a spus Bony cu ocazia prezentării sale la noua echipă.
Conform BBC, din momentul în care a rămas fără echipă și până în prezent, Bony s-a antrenat alături de Newport County, formație din League Two (liga a 4-a engleză).
Citește și:

Wilfried Bony revine în Olanda după 9 ani

Wilfried Bony nu este străin de campionatul olandez, acolo unde a a strălucit la Vitesse Arnhem între 2011 și 2013, fiind golgheter în Eredivisie în stagiunea 2012-2013 (31 de goluri). Evoluțiile din acel sezon i-au adus transferul în Premier League, la Swansea, galezii plătind pentru el 16 milioane de €.
După prestații foarte bune timp de 2 ani, atacantul a fost cumpărat de Manchester City, dar a petrecut numai un an și jumătate la gruparea de pe Etihad, perioadă în care a jucat 46 de meciuri, reușind 11 goluri și 8 assist-uri.
Ulterior, acesta a fost împrumutat la Stoke și apoi revândut la Swansea pentru 13 milioane de €, în 2017. După încă un sezon și jumătate în care a jucat la clubul galez, Bony a fost împrumutat la qatarezii de la Al Arabi, iar în vara lui 2019 a rămas liber de contract și a stat făcă echipă până în ianuarie 2020, când a semnat cu Al Ittihad, în Arabia Saudită.
Ajuns la 33 de ani, Wilfried Bony va încerca să demonstreze până în vară că mai are un cuvânt de spus în fotbal, dar fanii lui NEC nu văd cu ochi buni această mutare, olandezii preferând e obicei să vadă tineri dornici de afirmare decât fotbaliști care au fost excepționali la un moment dat, dar au dezamăgit. În plus, Bony a jucat la Vitesse, marea rivală locală a celor de la Nijmegen, cele două orașe fiind foarte apropiate, ceea ce reprezintă un alt impediment în a fi acceptat de suporteri.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Distribuie acest articol
Promo
Promo