Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Rangers s-a reorientat după accidentarea lui Ianis Hagi! Amad Diallo este înlocuitorul românului

Romeo Ene

Publicat 27/01/2022 la 18:33 GMT+2

Glasgow Rangers l-a transferat pe Amad Diallo, de la Manchester United, sub formă de împrumut până la finalul sezonului, ca urmare a accidentării de lungă durată a lui Ianis Hagi.

Amad Diallo of Manchester United celebrates scoring his teams first goal during the UEFA Europa League Round of 16 First Leg match between Manchester United and A.C. Milan at Old Trafford

Credit imagine: Getty Images

Ivorianul de 19 ani este în Scoția, urmând să fie prezentat în orele următoare, conform jurnalistului Fabrizio Romano.
Amad Diallo va fi împrumutat până în vară la Rangers, însă clubul scoțian nu va avea o clauză de achiziționare definitivă a jucătorului, conform sursei precizate.
Manchester United l-ar fi trimis pe tânărul mijlocaș în Scoția pentru a prinde mai multe minute și pentru a căpăta experiență. "Diavolii roșii" își doresc să-i ofere mai multe minute lui Diallo în sezonul viitor, iar încet, încet, să devină un jucător important în angrenajul echipei.

Amad Diallo vine pentru a suplini absența lui Ianis Hagi, accidentat

Diallo este înlocuitorul lui Ianis Hagi, care va lipsi cel puțin 6 luni. Mancheser United se desparte de mai mulți jucători în această perioadă. Anthony Martial a fost împrumutat la Sevilla până la finalul sezonului, iar van de Beek se află în discuții pentru o mutare la Crystal Palace.
Ralf Rangnick și-a dat acordul pentru ca împrumutul lui Diallo la Rangers să se concretizeze, iar actele vor fi semnate în următoarele ore.
Amad Diallo a crescut în Italia, la juniorii lui Boca Baro și Atalanta. United a plătit pentru el peste 20 de milioane de euro în ianuarie 2021, dar a jucat doar 68 de minute pentru englezi în acest sezon, cu Young Boys Berna, în Liga Campionilor.
CITEȘTE ȘI:
Este cotat de site-ul Transfermarkt la 18 milioane de euro.
Diallo a debutat pentru Atalanta în 2019, devenind cel mai tânăr jucător, la 17 ani și 109 zile, care a marcat la debutul în Serie A, într-o victorie cu Udinese, scor 7-1.
Jucătorul a impresionat atât de mult la antrenamentele italienilor, încât Papu Gomez l-a asemănat cu Lionel Messi.
"Sunt fundași în prima echipă care uneori nu îl pot opri. Pentru a-l opri la antrenament, trebuie să-l accidentăm! Joacă precum Messi", a spus căpitanul Atalantei, înainte ca Diallo să ajungă la United.
Mijlocașul a debutat pentru Manchester United într-o victorie cu Real Sociedad, scor 4-0, în Europa League, în luna februarie a anului trecut. El a înscris primul său gol pentru englezi câteva săptămâni mai târziu, împotriva lui AC Milan, în aceeași competiție.
Ianis Hagi a fost titular în echipa lui Giovanni van Bronckhorst, în Cupa Scoției, însă nu a rezistat pe teren decât 15 minute. Românul s-a accidentat după ce a încercat un șut fără să-l vadă pe un adversar aflat în apropiere.
În urma contrei, mijlocașul de 23 de ani a acuzat dureri la genunchiul drept și a cerut să fie scos de pe teren, antrenorul lui Rangers înlocuindu-l cu Lowry.
El a suferit o ruptură de ligamente și a fost operat la Glasgow, timpul de recuperare fiind estimat la 6 luni.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Promo
Promo