Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Jurgen Klopp a vorbit despre impactul lui Luis Diaz la Liverpool. "Am știut că se va potrivi imediat"

Andrei Nicolae

Publicat 22/03/2022 la 18:32 GMT+2

Jurgen Klopp, managerul echipei Liverpool, a susținut că Luis Diaz nu este departe de niște "miracole". Columbianul este un jucător în care a avut mare încredere când l-a transferat în ianuarie și care a schimbat dinamica la titlu, după ce a venit de la FC Porto, după cum remarcă specialiștii din Anglia.

Jürgen Klopp y Luis Díaz (Liverpool)

Credit imagine: Getty Images

Jurgen Klopp a vorbit într-un interviu pentru Sky Sports despre impactul columbianului Louis Diaz, după transferul acestuia de la FC Porto în perioada mercato din ianuarie. Sud-americanul a marcat 2 goluri de atunci pentru Liverpool în Premier League, dar a făcut mai mult de atât, a schimbat dinamica în cursa pentru titlu, susține sursa citată. Iar fostul jucător al clubului, Jamie Carragher, cred că echipa lui Klopp este acum favorită să termine în frunte sezonul.
"Nu vă așteptați la miracole imediat de la astfel de jucători. Dar el nu este departe de a face exact asta", a susținut managerul german.
Dacă Diaz ar fi avut nevoie de mai mult timp pentru a se adapta la noul său club, asta ar fi fost de înțeles, după cum a susținut Klopp: "Toți antrenorii ar spune același lucru despre o achiziție în ianuarie. Faci transferul atunci, dar dacă ai putea, l-ai perfecta mai degrabă vara."

Jurgen Klopp: "Atunci când l-am văzut pe Luis, am știut că se va potrivi imediat"

Managerul a recunoscut faptul că a meritat efortul pentru Diaz pe care clubul la făcut în ianuarie: "Există un motiv pentru care semnezi un jucător atunci. Motivul este calitatea pe care o are. Motivul este modul în care joacă fotbalul. Ce a fost special în acest caz, atunci când l-am văzut pe Luis, am știut că se va potrivi imediat. A fost într-un moment foarte bun cu Porto, a evoluat bine și pentru Columbia, așa că a venit aici plin de încredere".
Potrivit unor analize, Luis Diaz a intrat într-un stil asemănător cu ceea ce juca la FC Porto. Cu diferența că echipa portugheză este cea care încearcă să facă multe din ceea ce pune astăzi în scenă Livepool.
Luis Diaz in azione durante Liverpool-Norwich - Premier League 2021-22
"A fost clar din prima clipă când l-am văzut că va fi un jucător care ar putea juca imediat, la un anumit nivel, dacă s-ar putea descurca mental cu asta", a precizat Klopp.
Bariera lingvistică este încă o problemă în comunicarea Klopp – Diaz. Managerul a dezvăluit că el nu vorbește spaniola, iar jucătorul nu vorbește engleza: "El învață, dar mai trebuie să așteptăm până când engleza lui se îmbunătățește. Până atunci, avem o mulțime de oameni aici care stau în discuții constante cu el. Va dura un timp. El este la un club nou și se gândește la ceea ce se așteaptă oamenii. Dar, evident, el se comportă destul de natural aici. De aceea el joacă așa cum joacă", a mai spus Klopp, care a mai adăugat că va veni în curând un moment pentru o instruire tactică mai aprofundată, când engleza lui Diaz se va îmbunătăți.
În cursa pentru mai multe trofee, Klopp nu intenționează pentru moment să-i îngreuneze sarcinile noului jucător venit pe Anfield. Dar orice s-ar întâmpla de acum până în mai, mesajul lui este că povestea lui Luis Diaz este abia la început, după cum a mai punctat Sky Sports.
"Da, începutul a fost foarte bun. Dar el este un proiect pe termen lung pentru noi și noi suntem un proiect pe termen lung pentru el", a concluzionat Jurgen Klopp.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Promo
Promo