Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Manchester United, la ora bilanțului: la cât a crescut fondul de salarii, după aducerea lui Cristiano Ronaldo

Andrei Nicolae

Actualizat 17/09/2021 la 18:02 GMT+3

Manchester United a dezvăluit o pierdere netă de 92,2 milioane de lire sterline (aproape 108 milioane de euro), într-unul dintre cei mai dificili ani, în urma pandemiei de coronavirus.

Cristiano Ronaldo and Paul Pogba, Manchester United

Credit imagine: Getty Images

Raportul cuprinde exercițiul financiar pe 12 luni, încheiat la 30 iunie 2021. Creșterea "negativului" este cu aproape 70 de milioane de euro față de exercițiul financiar precedent.
În rezultatele anuale anterioare, veniturile giganților de pe Old Trafford au scăzut de la 627,1 milioane de lire sterline la 509 milioane de lire sterline, cifre care au încorporat doar primele trei luni ale pandemiei de coronavirus. În următoarele 12 luni, până la 30 iunie 2021, veniturile au scăzut la 494,1 milioane de lire sterline.
Pierderea netă de 92,2 milioane de lire sterline - în creștere cu 297,4% față de 2020 - s-a datorat în mare măsură impactului contabil al unei taxe non-numerar de 66,6 milioane de lire sterline.

Ed Woodward: "În timp ce impactul financiar al pandemiei este vizibil, am rămas puternici"

"Pe măsură ce examinăm rezultatele noastre financiare, nu există nicio îndoială că aceste 12 luni au fost printre cele mai provocatoare din istoria Manchester United", a spus Woodward, vicepreședintele executiv al clubului. "În timp ce impactul financiar al pandemiei este vizibil, am rămas puternici. Toți asociații clubului pot fi mândri de rezistența pe care am arătat-o ​​de cele mai multe ori în această perioadă. Am spus în mijlocul pandemiei că vom apărea într-o poziție relativă mai puternică și cred că acum vedem acest lucru, confirmat pe măsură ce construim pe o bază foarte solidă", a mai spus oficialul.
Fondul de salarii este în creștere cu 13,6% după transferurile efectuate în vară, ale lui Ronaldo, Varane și Sancho. Bugetul de salarii ajunge la 322,6 milioane de lire sterline. În același timp, datoria netă a scăzut la 419,5 milioane de lire sterline.
"Suntem mai încrezători ca oricând că suntem pe drumul cel bun", a susținut Woodward.
Ole Gunnar Solskjaer știe că revenirea lui Cristiano Ronaldo este un mare plus pentru Manchester United
Actualul sezon a început mai mult decât interesant pentru Manchester United. Fanii s-au reîntors în arene, iar transferul lui Cristiano Ronaldo a generat deja venituri uriașe din vânzarea tricourilor.
"Am fost încântați să-l întâmpinăm pe Cristiano Ronaldo în club, alături de Raphael Varane, Jadon Sancho și Tom Heaton, pentru a consolida în continuare progresele pe care le-a făcut prima noastră echipă sub comnada lui Ole Gunnar Solskjaer. Acest lucru a fost posibil datorită puterii modelului nostru operațional, cu investiții în echipă, susținute de venituri comerciale solide", a comentat oficialul echipei Manchester United.
Gruparea de pe Old Trafford este lider după 4 etape în Premier League, poziție pe care va încerca să o mențină după meciul de duminică, de la West Ham (ora 16:00), transmis în direct de Eurosport.
Program Premier League, etapa a cincea
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Promo
Promo